Çeşme’nin Mamurbaba Mevkii’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen hayvan katliamını gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkındaki soruşturma tüm hızıyla sürüyor.

İzmir’in Çeşme ilçesi Mamurbaba mevkiinde geçtiğimiz hafta poşetlerin içinde onlarca hayvan cesedi bulundu. Hayvanseverlerin tepkisine yol açan olayda henüz bir gelişme yaşanmazken Çeşme Alaçatı Doğa Ve Hayvansever Derneği (ÇESAL) üyeleri, bölgede evi veya işyeri olanlarda kamera kayıtlarını yetkililerle paylaşarak olayın aydınlatılması için çağrı yaptı.

KORKUNÇ MANZARA


ÇESAL Dernek Başkanı Solmaz Örücü, "Gelen bir ihbar üzerine bölgeye inceleme yapmak için gittik. Gördüğümüz manzara çok korkunçtu. Poşetlerin içine konulan hayvanlar öldürüldükten sonra bölgeye bırakılmış. Biz başka bir bölgeden buraya getirildiklerini düşünüyoruz. İhbarı yapan kişinin attığı fotoğraflarda kediler de vardı. Fakat gittiğimizde kedilerin olmadığını gördük. Ölen köpeklerin içinde tasmalı bir köpek de vardı. Sahibi de çıkar demiştik ama henüz kimseden bize telefon gelmedi. Olayı jandarmaya bildirdik. Jandarma gerekli soruşturmayı yapıyor. Kamera kayıtları olsa yapanları tespit edebiliriz. Ancak o bölgede yol üstünde evler var ve genelde yazlık kullanıldığı için boş. Yine de söz konusu bölge ve mevkide kamera sistemi olanlardan rica ediyoruz, bize ulaşsınlar” dedi.