İzmir'de çevreci öğrenciler “Kültürpark için Yeşil Seferberlik” projesi ile belediye ve üniversite işbirliği ile başlatılan çalışmalara gönüllü destek verdi

İzmir Kültürpark'taki fuar alanının taşınması sonrasında, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni proje tartışma konusu haline gelmişti. Konuyla ilgili olarak İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi “Çevrenin Genç Sözcüleri” öğrencileri; alandaki yeşil dokunun korunarak geliştirilmesi hedefi doğrultusunda; belediye ve üniversite işbirliği ile başlatılan ''Kültürpark Alanındaki Materyallerin Tanımlanması, Korunması, Sürdürülebilirlik Açısından Önerilerin Hazırlanması Ortak Projesi''ne gönüllü olarak destek verdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Kültürpark’taki bitki varlığı incelendi; bitkisel materyaller tanımlandı, bitki rölövesi çıkarıldı. Çalışmalarda Kültürpark'taki 7 bin 724 adet ağaç ve bitki sisteme kaydedilirken, diğer ağaçlar için tehlike arz eden 42 ağacın kaldırılması, rehabilitasyon amacıyla 633 adet yeni ağacın dikilmesi öngörüldü.

BİTKİLERE SAĞLIKLI ORTAM
Öğrenciler, “Kültürpark, İzmir için ekosistemin önemli bir parçası. Bu mekân kaybedilmemeli. Fuarın buradan kalkmasıKültürpark’taki mevcut yeşil alan için iyi oldu. Gelecek süreçlerde bitki örtüsü daha da zenginleştirilebilir ama bu alanda gerçekten çok ciddi tehlike arz eden ağaçlar var. Biz, bitkiler için daha sağlıklı bir ortam sağlamak istiyoruz” dedi. “Uluslararası Çevrenin Genç Sözcüleri” programı kapsamında gerçekleştirdikleri “Kültürpark için Yeşil Seferberlik” adlı bu projeleri ile katıldıkları yarışmada ulusal birincilik kazanan öğrenciler Kanada’da gerçekleşen Dünya Çevre Eğitimi Konferansı'na da davet edilerek projelerini ve deneyimlerini sunma fırsatı elde ettiler.