İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yaklaşık 5 yıl önce Basmane Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi bahçesindeki tarihi binada oluşturulan Basın Müzesi yılda 15 binin üzerinde ziyaretçi ile İzmir'in en çok ziyaret edilen yerleri, arasında.
Öğrencilerin, vatandaşların ve müzeseverlerin yanı sıra çeşitli kulüplerin de ziyaret ettiği müzeye Fotoğrafçılık kulüpleri ayrı ilgi gösteriyor. Müzede yer alan Karanlık Oda, eski fotoğraf makinaları, matbaa ve tv stüdyosu özellikle ilgi çekiyor.
Haftasonu tatilini verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen Akhisar Yarım Deklanşör Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri, öğretmenleri ve aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Kenan Çiman eşliğinde İzmir Basın Müzesi'ni ziyaret etti.
Müzeye ve çevresine hayran kalan klüp öğrencileri öğretmenleri Kenan Çimen'den bilgiler aldı, bol bol fotoğraf çekerek uygulama yapma fırsatı buldu.
Müzede bulunan Öldürülen Gazeteciler Odası'nı da ziyaret eden grup üyeleri duygusal anlar yaşadı.
Müze anı defterini de imzalayan öğrenciler emeği geçen herkese teşekkür etti.
Pazartesi hariç her gün 09:00, 17:00 saatleri arası açık ve ücretsiz olan İzmir Basın Müzesi, Basmane Kapılar semtinde Aziz Vukolos Kilisesi K.M. bahçesindeki binasında ziyaretçilerini bekliyor.

İzmir Basın Müzesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle kente kazandırılan İzmir Basın Müzesi, 19. yüzyılın ikinci yarısında Rum Ortodoks Cemaati tarafından inşa edilen Ayavukla Kilisesi’nin içinde yer almaktadır.  İstanbul ve Bursa’dan sonra Türkiye’nin 3. Basın Müzesi olarak hizmet veren “İzmir Basın Müzesi” nde ilk çıkan gazetelerin nüshaları, geçmişte kullanılan fotoğraf makineleri, daktilo, teleks ve baskı makineleri sergilenmektedir.  Basın tarihi açısından önem taşıyan olay ve isimlere ilişkin anıların sergilendiği müzede Uğur Mumcu'nun ilk bilgisayarı ile Abdi İpekçi'nin daktilosu da yer almaktadır.