İzmirli Zehra Özer, down sendromlu kızının tedavi masraflarını karşılamak için yazdığı kitabın imza gününü Bornova'daki Down Kafe'de gerçekleştirdi. Etkinliğe Başkan Olgun Atila da katıldı.

İzmirli Zöhre Özer, down sendromlu kızının ağırlaşan tedavi giderlerini karşılamak için 7 bin TL banka kredisi çekip bir kitap yazdı. Özer, “Seninle Yaşamak Güzel” adını verdiği kitapta hem kızının hem de diğer down sendromlu çocuklara sahip anne babaların sesi ve mücadele umudu oldu. Bornova Büyükpark'taki Down Kafe'de düzenlenen etkinlikte kitabın tanıtım ve satışını yapıp imzalayan anne Zöhre Özer'i, kızı için verdiği bu yaşam mücadelesinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve etkinliğe katılanlar yalnız bırakmadı. Başkan Olgun Atila 150 kitap satın alarak etkinliğe katılanlara hediye etti. Down Kafe'yi 2015 yılında hizmete soktuklarını ve çok sayıda etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Atila, “Down sendromlu bireyleri desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kitabın daha geniş kitlelere ulaşması için bu etkinliği düzenledik. Onların umutlarını yeşertmek için kitabı alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YOL GÖSTERECEK

Etkinliğe kızı Dilan ve belediyede işçi olarak çalışan eşi Ali Hasan Özer ile birlikte katılan yazar anne Özer, yaptığı konuşmada kendine bu imkanı veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve mücadelelerine destek için etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Özer, Dilan doğduktan sonra down sendromunun ne demek olduğunu bilmeden bu sürecin içine girdiklerini belirterek, “Hikayemiz böyle başladı. Bilmediğim bir hayalin içindeydim ve araştırmaya başladım. Yaşayacağım zorlukları, acıları ve güzellikleri daha önceden hiç tahmin edememiştim. 'Seninle Yaşamak Güzel' kitabımı yazmamın amacı diğer down sendromlu çocuklara sahip anne babalara öncelik etmek, kendi yaşadıklarımı, edindiğim tecrübeleri diğer ebeveynlere aktarmak ve onların da sesinin duyulmasına, tanınmalarına yardımcı olmaktı” dedi.