Ege Üniversitesi tarafından “Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında “Engelsiz Ege Film Gösterimi” gerçekleştirilecek. Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda yapılacak olan engelsiz film gösterimi 3 Aralık 2018 tarihinde saat 11.00’de başlayacak.

Engelsiz Ege Film Gösterimi içerisinde; “Kimseye Etmem Şikâyet Belgeseli”, “Güzel Bir Güneş Doğdu Belgeseli” ve “Sessizliğe Şarkı Belgeseli” Egeli sanatseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Okan Avcı’nın yaptığı “Kimseye Etmem Şikayet Belgeseli”nde görme engelli bireyler için sesli betimleme, işitme engelliler için işaret dili ve ayrıntılı altyazı gösterimi olacak. Film, Memur Türkan Hanım’ın, kimseye şikayet etmeden musikisiyle yaşadığı görme engelli hayatını ve onun ilk defa gerçekleştirdiği dalış tecrübesini anlatıyor.

Berrak Samur’un yönettiği “Güzel Bir Güneş Doğdu Belgeseli”nde Karşıyaka Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda eğitim alan özel gereksinimli öğrencilerin kendi okullarındaki gündelik hallerini ve Engelliler Haftası’nda Ege Üniversitesi’nde düzenlenen “Akranlarla El Ele” etkinliği kapsamında bir günlüğüne üniversiteli olmalarını konu alıyor.

Yönetmenliğini yine Berrak Samur’un yaptığı “Sessizliğe Şarkı Belgeseli”nde ise işitme engeli olan Sağırlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özyurt’un Ege Üniversitesi’nde düzenlenen öğrencilerin yarıştığı İşaret Dili Şarkı Yarışmasında jüri üyesi olması ve İzmir Bornova İşitme Engelliler Spor Klubü’nde arkadaşlarıyla işaret dili bilgisinin yaygınlaşması için yapılabileceklerin tartışılmasına tanıklık ediyor.