Toplam 600 metrekarelik alanda 5 tekli, 2 de vip tarzda olmak üzere toplam 7 atış hattı bulunan Gun's More atış poligonu 6 milyon liralık yatırımla Güzelbahçe'de hayata geçti. Tesis içinde dünyaca ünlü giyim markalarının ürünlerinin satılacağı outdoor mağazası ve av tüfekleriyle malzemelerinin de satılacağı başka bir mağazanın da olduğu tesis 6 milyon liraya maloldu. Söz konusu alanda toplam 13 personelin görev yapacağını söyleyen iş insanı Gökhan Atik, “Ayrıca av silahları ve malzemeleri satışı da yapılan başka bir mağazamız da burada hizmet verecek. Türkiye'de hem poligon hem outdoor hem de silah satışının birlikte yer aldığı tek yer burası olacak. İçinde şöminesi olan ve etrafında bekleme alanlarının olduğu eşsiz bir alan” diye konuştu.

İZMİR'E ULUSLARARASI TURNUVA

İsteyenlere silah kullanma eğitimi ile okçuluk eğitimlerinin de verileceğini aktaran Atik, “Ortağım Murat Hakan Altunay ile hedefimiz bu poligonda uluslararası turnuvalar düzenlemek. Ayrıca bu yarışmalar için de yeni atıcıları yetiştireceğiz. 2022'de Uluslararası Tabanca Atış Turnuvası'nı İzmir'de yapmak için girişimlerimiz, görüşmelerimiz sürüyor. Büyük ihtimalle bu turnuvası İzmir'e kazandıracağız. Böyelece İzmir'in adını atıcılık anlamında da dünyaya tanıtacağız” dedi.

MERMİ ÜCRETİYLE ATIŞ

Söz konusu alanı 20 yıllığına kiraladıklarını belirten Atik, böyle bir yerin kendisinin uzun süredir hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Silaha meraklı olup atış yapmak isteyen fakat silahı olmayan vatandaşlara da hizmet verdiklerini açıklayan Atik, “Bu durumdaki silah severler, poligonumuzdaki 30'a yakın farklı markalardan oluşan tabancamızdan birini seçebiliyor. Merminin fiyatını ödeyerek hem bizdeki silahları kullanabiliyor hem de poligonda atış yapabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

KUAFÖR, CAFE, ANTİKACI

Atış poligonunun hemen üstünde İzmir'in en büyük spor salonlarından birinin de yer aldığını vurgulayan Gökhan Atik, “Bu spor salonunda hava her 10 dakikada bir sıfırlanıp yenileniyor. Buraya şimdi de hamam, spa ve sauna ekliyoruz. Bunları da etap etap açıyoruz. Ayrıca yine burada kuaför ile dünyaca ünlü olan ve gençlerin yoğun rağbet ettiği bir kahve markası yeri alıyor. Araç yıkama bölümü de yine aynı arsa üzerinde bulunuyor. Yine bu alanda antika obje ve eşyaların yer alacağı mağaza açılma hazırlıklarını yapıyor” diye konuştu.

HEM ATIŞ HEM GÜN YAPIYORLAR

Türkiye'de kadınların silaha ilgisinin erkeklerden daha fazla olduğunu söyleyen Atik şunları söyledi: “Yapılan istatistikler de zaten kadınların poligonda atış yapma merakının erkeklerden daha fazla olduğunu gösteriyor. Kadınlar artık altın günü toplantılarını bile poligonda yapmaya başladı. Hatta geçtiğimiz günlerde bayanlardan oluşan bir grup altın gününü burada düzenledi. Hem oturup muhabbet ettiler hem de poligonda atış yaptılar