Bornova’da yaşayan down sendromlu 22 yaşındaki Oğuzhan Aydın'ın isteği üzerine temsili düğün yapıldı. Çamdibi Mahallesi'nde annesi ile birlikte yaşamını sürdüren Aydın'ın damatlık giyme ve düğün yapma hayalini çevresindekilere söylemesi üzerine ailesi ve yakınları harekete geçti. Daha önce de benzer çocuklar için organizasyonlar düzenleyen Burcu Can'ın durumdan haberdar olmasının ardından düğün için hazırlık yapıldı. Evlerinin önünde düzenlenen düğün öncesinde damatlığını giyen Aydın, süslenen düğün arabasına binerek müzik eşliğinde mahalle turu attı. Kendisi gibi down sendromlu çocukların da aralarında olduğu arkadaşları ve komşuları tarafından coşkuyla karşılanan Aydın, alkışlarla düğün arabasından indi. Arkadaşlarıyla müzik eşliğinde oynayarak eğlenen Aydın, mutlu bir gün geçirdi.

‘NEDEN OLMASIN’

Organizasyonu gerçekleştiren Burcu Can (41), 5 yıl önce down sendromlu çocukların hayallerini gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Down sendromlu çocukların gelin, damat veya asker olmak gibi hayallerinin olduğunu, bunları gerçekleştirerek mutluluklarına vesile olmaya gayret ettiklerini anlatan Can, şöyle konuştu:

"Bir süre önce kaybettiğimiz Yağmur Gülşah isminde bir down sendromlu kızımız vardı. Ona da gelinlik giydirmiştik. Kendi kendime 'bu burada bitmemeli' dedim. Onun bebeklik arkadaşı da Oğuzhan. Oğuzhan da damat olmak istediğini söyleyince neden olmasın dedim. Burada üç arkadaşımla birlikte bu düğünü gerçekleştirdik."

Oğuzhan Aydın'ın annesi Rukiye Ezin de Oğuzhan'ın heyecandan uyuyamadığını, dört gözle düğününü beklediğini söyledi. Oğlunu damatlıkla gördüğünde çok duygulu anlar yaşadığını anlatan Ezin, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi