Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İzmir Şubesi, Kültürpark Ada Gazinosu'nda 150 üniversite öğrencisine burs katkısı sağlamak için kermes düzenledi.

Haber / Mustafa OĞUZ

EĞİTİME verdiği destek ile Türkiye'nin aydınlık yarınlarına katkı koyan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İzmir Şubesi, Kültürpark Ada Gazinosu'nda 150 üniversite öğrencisine burs katkısı sağlamak için kermes düzenledi. İzmirliler'in ilgi gösterdiği kermeste dernek gönüllüleri kendi evlerinde hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri sergileme fırsatı bulurken kermes şenlik havasında geçti. Ayrıca kermeste çeşitli kurumlar tarafından eğitime destek amacıyla verilen ürünler de satışa sunuldu. Dernek üyeleri uzun zamandır süren denetimler ve dava süreçleri nedeniyle yapılamayan kermesi yeniden düzenlemenin mutluluğu yaşadı.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

ÇYDD Derneği İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, derneğe yapılan denetimler de, bağışların ticari faliyet olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Kaya, dernekler kanuna göre 2013 yılı da esas alınarak 370 Bin TL haksız para cezası kesildiğini ancak derneğin bu davaları kazandığını hatırlatarak, "İzmir deki dava süreci 2017 başlarına kadar uzadı. Bu nedenle bu yıl Mayıs ayında 150 üniversite öğrencisine burs desteği için düzenleyeceğimiz Anneler Günü Kermesimiz sonbahara sarktı. Fakat gönüllüler, hayırseverler Çağdaş Yaşama sahip çıktı. Biz bu süreçte hem burs hemde diğer eğitim eğitim yardımlarını aksatmadan sürdürdük. Toplum derneğimize sahip çıkıyor, destek veriyor. Gücümüzü buradan alıyoruz"dedi.