Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından hizmetleri aksatmadan yürütmek isteyen Çiğli Belediyesi’nde önlemler alındı, hazırlıklar tamamlandı. Bayram öncesi ve bayram sırasında görev alacak ekiplerle sıkıntısız bir bayram tatilinin geçirilmesi planlanırken, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kaklıç’ta kurulan kurban satış yerini denetledi.

Çiğli Belediyesi ekipleri bayram tatili boyunca görevlerinin başında olacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarının tamamı bayram boyunca çalışacak. Çiğli genelinde çöp toplama ve temizlik hizmetleri yerine getirilirken, kurban yerlerinin temizliği ile mezarlıkların bakımı ve temizliği için özel ekipler kuruldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de bayram süresince parkların ve yeşil alanların bakımı ve sulamasını yapacak. Veteriner işlerinde ise nöbet sistemiyle hayvan barınağında görev alınacak. Veteriner Müdürlüğünden ayrıca iki personel kurulan kurban kriz masası ve kurban denetim komisyonunda görev alacak.

Zabıtalar görev başında

Belediye zabıtası da Kurban Bayramı tatili boyunca görevlerinin başında olacak. Egekent, Evka 2, Evka 5, Ataşehir, Kaklıç ve Sasalı mahallelerinde kurulacak hayvan kesim yerlerinde görev alarak halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurbanlarını kesmesini sağlayacak. Zabıta ekipleri, ayrıca sokaklarda kaçak kesim konusunda denetimlerde bulunarak, halkın huzur içinde bayramını geçirmesine katkıda bulunacak.

Hazırlıklar tamam

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bayram öncesi hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. İlgili müdürlüklerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Arslan, “Hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacak. Tüm halkımıza huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.