İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Fotoğrafçılar Topluluğu (ÇEŞFOT) üyeleri tarafından çekilen 130 fotoğraf geleneksel karma sergide, beğeniye sunuldu.

ÇEŞFOT tarafından 20 Ağustos'ta, Çeşme Çarşı'ndaki kültür merkezine dönüştürülen tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde açılan ve 6 gün süreyle gezilebilecek olan sergi, büyük ilgi gördü. Sergiyi ilk gün, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Suat Ağı ve çok sayıda sanatsever ve tatilci gezdi. Çeşme ve Türkiye'nin birçok bölgesinde çekilmiş 130 fotoğraftan oluşan karma sergi, fotoğraf meraklılarının ve sanatseverlerin beğenisini kazandı. Amatör fotoğrafçılar tarafından çekilmiş fotoğraf kareleri, olumlu eleştiriler aldı. Fotoğraf sanatçısı, Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü Digital Fotoğraf Eğitmeni ve ÇEŞFOT kurucusu Zeliha Begöz, sergiyi gezen Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Suat Ağı'ya fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

'OLUMLU TEPKİ ALDIK'


Geleneksel Karma Sergi hakkında bir açıklama yapan ÇEŞFOT'un kurucusu Zeliha Begöz, bu yıl beşincisini açtıkları sergi ile sanatseverlerin karşısına çıktıklarını belirterek, "Halk Eğitim bünyesinde açılan Digital Fotoğrafçılık Kursu'nu bitiren bütün kursiyerler, ÇEŞFOT'un doğal üyesi oluyorlar. Bu nedenle her yıl sayımız artıyor. Geçen yıl 85 fotoğrafla karma sergi açmıştık. Bu yıl 130 fotoğrafla sergimizi açtık. Bir karma sergi için bu ciddi bir rakam. Sergimizi izleyenlerden olumlu tepkiler aldık. Sergimizde her kategoriden fotoğraf var. ÇEŞFOT üyelerinden her biri ayrı kategoriye ilgi duyuyor. Doğal olarak serginin kapsamı da çok zengin oluyor" dedi.