Artı Gerçek’ten Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, Karadeniz bölgesinde en çok yağış alan illerin başında gelen Rize’nin Çayeli ilçesinde geçen ay yaşanan sel ve heyelan sonrası devletin yeterince tedbirler almadığına dikkat çeken yurttaşlar ilginç bir yöntemle seslerini duyurmak istediler.

Ne zaman yağmur yağsa korku ve endişeyle sel ve heyelanda ne yapacağız korkusu yaşadıklarını belirten Çayeli’ne bağlı Büyükköy Beldesi Demirciler Mahallesi sakinleri iş yerlerini ‘Allah’a emanet ettiler.’ Sağanak yağmur nedeni ile sürekli heyelan yaşadıklarını belirterek çözüm olarak iş yerlerini iple camiye bağlayarak yaşananlara dikkat çektiler.

Her yağmur yağdığında heyelanlar, mahalle camisi ile hemen yanında bulunan bakkalı tehlikeye sokunca mahalle halkı, bakkal ile camiyi halatla birbirine bağladı.

Daha büyük sorunun yaşanmaması için yetkililere seslenen Demirciler Mahallesi yurttaşları, sel ve heyelanlar karşı yeterli tedbirlerin alınmadığını oluşacak yeni hasarlara karşı yetkililerin daha ciddi tedbirlerin almasını istediler.