Turgutlu'da kurumlar el ele vererek sahipsiz hayvanların okul bahçelerinde yuvalandırıldığı “Benim de okulum var” projesini hayata geçirdi. Proje ile öğrenciler can dostların ailesi oldu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, tüm kentlere örnek bir proje hayata geçirildi. “Benim de okulum var” adlı proje ile sahipsiz kedi ve köpekler, bundan böyle okul bahçelerinde öğrencilerin sorumluluğunda ve öğretmenlerin gözetiminde bakılmaya başlanıyor. Canlar yuvaya kavuşurken, öğrenciler de hayvan sevgisi kazanıyor. Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği'nin (TURHAKDER) fikir babası olduğu proje Turgutlu Kaymakamlığı önderliğinde, Turgutlu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ve birçok firmanın da sponsorluğu ile başlatıldı. Proje kapsamında Turgutlu Belediyesi, okul bahçelerine konulacak olan kulübeleri imal etti. TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe, “Benim de okulum var projemiz son hızla devam ediyor. Okullara kulübeler verildi. Şimdi de canlar dağıtılmaya başlandı. Proje fikri bizden çıktı ve paydaşlarındanız. Projeyi Kaymakamlık başlattı. Projeye katkı veren herkese sonsuz teşekkürler. Toplumda farkındalığı artırmamızda destekçi olduğunuz ve çocukları hayvan sevgisiyle büyütmemize destek olduğunuz için. Projemize katılan okulları evlatlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.


12 OKULDA BAŞLADI


Projeye Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halil Kale Lisesi, Turgutlu Lisesi, Şadi Turgutlu Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Mehmet Altan Anaokulu, Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avşar Ortaokulu, Hilmi Pekcan Ortaokulu, 7 Eylül Ortaokulu, Niyazi Üzmez İmam Hatip Lisesi katıldı.
Proje kapsamında ilk buluşma Mehmet Altan Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Turgutlu hayvan barınağından alınan minik dosta ‘Şanslı’ ismi verilerek okula sahiplendirildi. Şanslı için düzenlenen törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe ve Abalıoğlu Yeme Fabrikası temsilcisi katıldı. Golden kırması güzel kız ise Cahit Gönlübol Mesleki Teknik Lisesi'nde yeni ailesi ile buluşturuldu. Sallıtepe, “Çocuklar, gençler hayvanları çok seviyor aslında, onlara korkuyu öğreten bizleriz yetişkinler” diyerek, proje sayesinde çocukların hayvan sevgisi ile büyüme fırsatı yakalayacağını ve bir yandan da sorumluluk duygusu kazanacaklarını bildirdi.