İzmir'in Foça ilçesinde sergi açan emekli sanat tarihi öğretmeni Dudu Aksoy, unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan cam füzyon tekniğiyle ürettiği eserlerini beğeniye sundu. Aksoy, sergide çeşitli konular seçilerek işlenmiş, 100'ü aşkın eserine yer verdi.

Uzun yıllar öğretmenlik yatıktan sonra 2004 yılında emekli olup, cam füzyon tekniğine merak saran Dudu Aksoy, son 10 yıl boyunca aralıksız olarak Manisa ve Foça'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Aksoy, soğuk iken kesilen şeffaf camların figür oluştuktan ve boyandıktan sonra fırınlanarak kaynaştırılması esasına dayanan füzyon tekniğiyle yaptığı bazısında torunun sevdiği figürleri bazısında da göze ve duygulara hitap eden sanatsal öğeleri kullandığı eserlerini Reha Midilli Kültür Merkezi'nde sergiledi. Sergi ilk günden büyük ilgi gördü.

5 bin yıl önce Mısır'da kullanılan cam füzyon tekniğinin zamanla Anadolu'da da yaygınlaştığını, özellikle Konya Karatay Medresesi ve Ankara'daki müzelerde örneklerinin bulunduğunu belirten Aksoy, unutulmaya yüz tutan bu tekniğin 1930'lu yıllarda Amerikalı bir sanatçının ilgisiyle tekrar kullanılmaya başladığını ve kendisinin Türkiye'deki çok az sayıdaki uygulayıcılardan biri olduğunu söyledi. Daha önce de sergiler açtığını belirten Aksoy, ürettiklerinin dışında bu sanatın yaygınlaşması ve gençlerin ilgi alanına girmesi için çalışmalar yaptığını da kaydetti.

Sergi 8 Temmuz Pazar akşamına kadar 09.00- 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.