İzmir Pergamon Lions Kulübü'nün girişimleri ile yerel halk ve müzik akademisyenleriyle birlikte Türkiye’nin ilk kültür köyü hayata geçirilecek.


Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir Pergamon Lions Kulübü Başkanı Dilek Soylu, İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Çakmaklı mahallesinde yerel halk ve müzik akademisyenleriyle birlikte Türkiye’nin ilk ‘Kültür Köyü’nü hayata geçireceklerini bildirdi. Dört yıldır Çakmaklı mahallesinde yaşayan çocuklara ücretsiz müzik kursları veren Müzikolog Dr. Aydın Öğüt ve koordinatörü olduğu Uluslararası Müzik Akademisi’nin (UMAK) Kurucusu Prof. Dr. Umut Akar, İzmir Pergamon Lions Kulübü üyelerini bölgede yaşayan iş adamlarından Hakan Erşen’in Çakmaklı’ya armağan ettiği Kültür Evi’nde ağırladı. Geçtiğimiz günlerde UMAK’a yaptığı ziyaret sırasında projenin ilk kıvılcımlarının oluştuğunu belirten Dilek Soylu, kültür seviyesi oldukça yüksek olan Çakmaklı’nın projeyi rahatlıkla taşıyabilecek altyapıya sahip olduğunun altını çizdi.

KONSERLE TAÇLANACAK

Pergamon Lions Kulübü olarak halihazırda bir köy projeleri bulunduğunu ve bunu da Çakmaklı ile gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Dilek Soylu, “Burada özellikle okulların kapanmasıyla birlikte her yıl müzik atölye çalışmalarının yapıldığı, kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği ve sonunda da bir konserle taçlandıracağımız bir Kültür Köyü haline dönüştürmek istiyoruz. Aliağa Belediyesi ile Foça Belediyesi arasında kalan Çakmaklı için iki belediyemizden de destek isteyebiliriz. Projeyle birlikte Çakmaklı’nın tüm görüntüsü baştan aşağıya değişecek. Mimar arkadaşlarımızın köyümüze yapacağı ince dokunuşlarla yüzünü değiştirmek istiyoruz. İnanıyorum ki ekip halinde elimizi taşın altına koyarsak başarılı olabiliriz” dedi.