Jeoloji Yüksek Mühendisi Tamer Kurtman, İsparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nün göle su sağlanması için verdiği sözü yerine getirmediğini söyledi.

ENGİNTehlikeyi farkettiği günden bu yana Burdur Gölü ile ilgili araştırmalar yapan Jeoloji Yüksek Mühendisi Tamer Kurtman, halk plajında geçen yıl iskelenin üst bölümüne kadar ulaşan göl suyunun iskele tabanına kadar düştüğünü söyledi.

Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nün Burdur Gölü'ne su sağlanması konusunda üstüne düşen görevi yerine getirmediğini belirten Tamer Kurtman şöyle konuştu:

"Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı 'Burdur Gölü'nü Kurtarma Acil Eylem Planı' toplantısından hiçbir sonuç çıkmadı. Havanda su dövdüler. Burdur Gölü can çekişiyor. Burdur Gölü'nü kurtarma sözü verenlerin, Burdur Gölü'nü kurtarmakla yükümlü olanların, çözüm araması gerekenlerin duyarsızlığına artık halkın sabrı kalmadı, hoşgörü de kalmadı... Burdur halkı, Burdur Gölü ile barıştı ama göl kuruyor. Gölü besleyen akarsuların önlerine hesapsızca, set çekenler, bu uygulamaların Burdur Gölü'nü kurutacağını bilerek bu çalışmalara onay vereneler, bu çalışmaları yürütenler şimdi Burdur Gölüne su sağlanması konusunun mümkün olmadığını söylüyor. Burdur Gölüne su sağlanması konusunda, taşıma suyla göl kurtulmaz görüşünü dile getirenlere halk şimdi, 'Daha önce önlerine set çektiğiniz sular göle akmıyor muydu?' diye soruyor. İlgili yasa; göllere akarken, önüne set çekilen akarsuların doldurduğu baraj ve göletlerdeki sulardan, Burdur Gölü'ne göl hakkının verilmesi gerektiğini söylemiyor mu? Şimdi gölün su hakkı denince yetkililer niye susuyor?
Burdur Gölü'nün kurumasına kayıtsız kalan tüm yetkililer, yöneticiler lütfen, bir kaç saatinizi ayırıp, Ispartaya bağlı Senir önünde kuru göl yatağını görün..."

VAKİT ÇOK GEÇ OLACAK


Burdur Gölü'nün kuruyan yatağından yükselen zehirli toz bulutlarının çevredeki tarım arazilerini ve yerleşim alanlarını tehdit ettiğini belirten Kurtman, " Kuruma Karakent'e doğru yaklaştıkca bilin ki bu zehirli toz bulutları Burdur'un üzerine inecek. İşte o zaman vakit çok geç olacak" diye konuştu.