Bornova Belediyesi’nin Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği ile birlikte düzenlediği Uluslararası Suluboya Festivali 73 yaşındaki Kübra Teyze’yi Bornova’nın en çok tanınan yüzlerinden biri haline getirdi.

50 ressamın 20 metrelik kağıda yaptığı resimle dünya rekorunun kırıldığı Festival sayesinde Kübra Dolapçı da kendi hayatının rekorunu kırdı. Büyük Çarşı girişindeki binanın dış cephesine resmi asılan Kübra Teyze’yi tanımayan kalmadı. 70 yaşından sonra Bornova’yla sınırlı da olsa ünlenen Kübra Dolapçı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekküre geldi.

Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği ile birlikte düzenlediği Uluslararası Suluboya Festivali, 73 yaşındaki Kübra Dolapçı’ya ün getirdi. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada İranlı Ressam Reyhan Ardakanian, ‘Penceredeki Kadın’ isimli suluboya resim çalışmasıyla mansiyon ödülü aldı. Daha sonra yarışmaya katılan pek çok eser, Bornova Belediyesi’nin binaların kör cephelerini güzelleştirmek amacıyla başlattığı ‘Konuşan Duvarlar’ projesi kapsamında dış cepheleri süslemeye başladı. İranlı Ressam Ardakanian’ın ‘Penceredeki Kadın’ isimli eserinde resmettiği Kübra Dolapçı da Büyük Çarşı girişindeki binanın dış cephesini süslemeye başladı. Resminin ilçe merkezindeki binanın dış cephesinde görülmeye başlamasıyla birlikte 73 yaşındaki Kübra Teyze de ünlü biri haline geldi.

DSC_2668

Önceleri yakın çevresinin ‘Senin resmini gördük’ diye yanına geldiklerini söyleyen Kübra Dolapçı, zaman geçtikçe çarşıda pazarda görenlerin “Siz duvardaki kadın mısınız” diye sormaya başladığını söyledi. Dolapçı, “Şimdi nereye gitsem ‘Siz duvarda resmi olan kadınsınız’ deyip sevgilerini gösteriyorlar. Herkes tanıyor artık beni” dedi. Kübra Dolapçı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret ederek teşekkür de etti. Dolapçı, yapılış hikayesini anlattığı resmi duvarda ilk gördüğünde çok duygulandığını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Kübra Dolapçı’nın ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Uluslararası Sulu Boya Festivali Bornova’da iz bırakan büyük organizasyonlardan biri oldu. Pek çok ülkeden gelen sanatçılar kendi bakış açılarından Bornovamızı resmetti. Biz de Konuşan Duvarlar projemize bu resimleri dahil ederek ilçemizin daha güzel görünmesi için çalıştık. Kübra Teyzemiz de şen yüzüyle Cumhuriyet Meydanı’nın ilerisinde, Büyük Çarşı’nın girişindeki binadan her gün bize gülümsüyor. Onun gülüşü bize güç veriyor” dedi.