Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki Bizim Mutfakta Herkese Yer Var Projesi kapsamında kurulmuş olan İnovatif Servis Atölyesi kadınların ilgi odağı oldu.

MUSTAFACumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İZKA'nın katkıları ile kurulmuş olan ''Bizim Mutfakta Herkese Yer Var Projesi'' kapsamında kurulmuş olan İnovatif Servis Atölyesi kadınların ilgi odağı oldu. Proje kapsamında kursiyerlere verilen barista eğitimlerinin konukları ise ağırlıklı olarak ev hanımları ve üniversiteli gençler oluyor.

KAHVE DERSİ VERDİ

İzmir'de Master Barista olarak birçok sivil toplum kuruluşunda eğitim veren Hakan Fidan, Bizim Mutfak Servis Atölyesi'nde workshop eğitimi verdi. Bu eğitimle kursiyer ve öğrenciler kahvenin ve kahve yapmanın inceliklerini öğrendiler. Kursiyerler sohbetlerimizin vazgeçilmez içeçeği olan kahveyi pişirmenin inceliklerini öğrenirken, Fidan'ın öğütleri sayesinde de iş hayatında başarıya giden yolları ve ve cafe açarken dikkat edilecek hususları öğrendiler.

65 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Okul proje koordinatörü Elgin Kemahlıoğlu yeme içme sektörünün artık hayatımızda çok yer kapladığını belirterek, "Projenin genel amacı, Konak ilçesi Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin, Konak ilçesindeki engelli bireylerin ve özel politika gerektiren kadınların yenilikçi yöntemlerle güçlendirilmiş organik tekno mutfak, butik pastacılık ve inovatif servis atölyelerinde mesleki eğitimler verilmesidir. Bu bireyleri hayata ve bir üst öğrenime hazırlamak, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmek ve uygulamaların istihdama katmayı sağlayacak sosyal girişimcilik modellerinin oluşması hedeflenmektedir" diye konuştu. Proje kapsamında 65 kursiyer eğitim aldı.