İzmir'in Konak ilçesindeki Mirali mahallesinde Birsen Başaran (84), 75 yıldır evinin altında bulunan Salih Dede yatırının üzerinde yaşıyor.

Çok sayıda insanın yıllardır yatıra gelerek dua ettiğini kaydeden Birsen nine, “En çok aralarında anlaşmazlıkları olan eşler geliyor” dedi. Çok eski yıllarda bile insanların gelip Salih Dede yatırında dua ettiklerini belirterek, “Bu evde benden önce yaşayan annem ve babam da anlatır; burası Müslüman mahallesi olmasına rağmen İzmir'de bize yakın mahallelerde yaşayan Rumlar da buraya gelerek dua edermiş. Burası eski Müslüman mezarlarının bulunduğu bir bölge. Kentin yatır yeri. Aslında dinler arası diyalog amacıyla ziyaretlere açılabilir” dedi.



DUALARI KABUL OLDU

Bu bölgede yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Birsen nine, “Ziyaret gelenler arasında bana 'Salih Dede sana görünüyor mu' diye soranlar oluyor. 84 yaşındayım, 75 yıldır burada yaşıyorum, huzurluyum diye cevaplıyorum. Dua etmeye gelenler içersinde dileklerinin gerçekleştiğini söyleyenler de oluyur” dedi.