Yazan/ Ekin GÖKALP

Zaman, hızına hiç ara vermeden geçiyor. 2020 dedik geldi geçti, 2021 dedik; fena zorladı ve 2022 kapıda… 2020 Martında kapandığımız evlerden bambaşka bizler olarak çıktık bu Eylül. Çoğumuz maddi manevi kayıplar yaşadık. Bazılarımız işlerini kaybetti, bazılarımız evlendi ya da boşandı, bir çoğumuz sevdiklerini kaybetti ya da hastalanıp zor anlar yaşadı. Lakin, her birimiz tüm bu zorluklara rağmen yenilikler, taze enerjiler ve değişim şansları yakaladık. Blokaj hissettiğimiz alanlarda kökten sarsıldık ve değişime zorlandık.. İşsizliğin, yanlış ilişkilerden sıyrılmanın, uzun soluklu ilişkilere başlamanın, hastalanmanın ve tekrar iyileşmenin; ya da sevdiklerimizi kaybetmenin ve maddi kayıpların ardında bizi bekleyen tek şeyin yine sadece kendimiz olduğu gerçeğinin altını en parlak renkli kalemlerle çizdik. Artık zayıf ve güçlü yanlarımızı biliyoruz Kalabalıklar arasındaki yalnızlığın, kapılar ardındaki yalnızlığa devrini; değişimin kimi zaman çok ama çok zor ama kaçınılmaz bir kural olduğunu iliklerimize dek hissettik. Tüm bunlar Satürn ve Uranüs karesinin ağır etkileri olarak kazındı zihnimize… Şimdi nefeslerimizi tutmuş yeni bir seneyi bekliyoruz. 2021 Kasım ayı geldi çattı işte. Dinamik, hem iyicil hem de kötücül etkilerde, derin ve sürprizli enerjilerle sarmalanmış bir Akrep Burcu Yeniayı bizi bekliyor. Bu ay ayrıca tutulmalar mevsimi. 2022 boyunca olup biteceklerin bir fragmanı sayılan 19 Kasım’da Boğa burcunda bir ay tutulması olacak. Satürn ve Uranüs arasındaki savaş devam etmekte. Sürekli konfor alanından çıkmaya zorlanıyoruz. Merkür, Mars ve Güneş buluşmasına az kaldı. 8 Kasım ile 21 Kasım arasında hayatımızın merkezinde yer alan, köklü ve değişmez dediğimiz alanlar ufaktan sarsılacak. Kasım ayı hem tüm 2022’ye hem de 2027 Mart ayına parmak basacak. Akrep burcunun sarmalayan, manyetik ve dönüştüren etkisine kapılmak, içimizdeki derinliği bulmak, iyileşmek ve iyileştirmek; kabul ve sevgi ile sarsılmaz sandığımız alanlardaki değişimle başa çıkmak ve Kasım ayında yaşananları bir yere yazıp bundan uzun yıllar sonra bile bu zamanı hatırlamak için hazır olmalıyız. Holistik astroloji temelinde 5 Kasım'da gerçekleşecek olan Akrep yeniayını sizler için her bir burç adına ayrı ayrı inceledim. Genel yorumları yükselen burçlarınıza göre okuyabilirsiniz.

Sağlık ve neşeyle yolunuz hep açık olsun…

Yükselen Koç: Akrep burcu yeniayı 8. evinizde gerçekleşiyor. Zodyağın en zor evlerinden biri olarak kabul edilen bu ev konularında 8 Kasım ile 13 Kasım tarihleri arasında hızlı gelişmelere tanık olacaksınız. Karma ve dönüşüm evlerinden biri olan 8. ev krizlerin ve kayıpların ardından gelen aydınlanmaları, değişim ve iyileşmeleri de sağlar. Bu anlamda sağlık konusuna dikkat etmelisiniz. Bazı rahatsızlıklarınızın sebebi psikolojik olabilir. Eşinizin ya da iş ortaklarınızdan gelen maddi desteklerde ani bir azalma ya da artış olabilir. Kredi, nafaka, ortaklı işlerden gelen paralarda bazı değişimler olacak. Bu yeniay maddi anlamda dışarıdan gelen kaynaklardan ziyade kendi maddi kaynaklarınıza güvenmeniz gerektiğini vurguluyor.

Yükselen Boğa: Akrep yeniayı, 7. evinizi etkiliyor. Evlilik, boşanma, ikili ilişkiler ve iş ortaklıklarında bazı ani gelişmeler söz konusu. Uranüs, bir zamandır burcunuzda ilerliyor bu yüzden bu yeniay sizi adeta 2022’ye hazırlıyor. Evlenebilir, boşanabilir ya da ilişkiler alanında sizden hiç beklenmeyen tavırlar sergileyebilir bazı ilişki ve ortaklıklarınızı bitirebilirsiniz. Size iyi gelmeyen iş ve duygusal ilişkileri bitirmek, ilişkilerde yaşadığınız blokajları aşmak ya da size marjinal gelen ilişkilere başlamak ilk başta zor olsa da, uzun vadede rahatlayacak, bazı travmaları geride bırakacaksınız. Sağlık ve dış görünüş alanlarında da yepyeni bir sayfa açacaksınız.

Yükselen İkizler: Akrep burcu yeniayı 6 evinizi etkiliyor. Günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, rakipleriniz, gizli düşmanlarınız, sağlık ve evcil hayvanlarınız alanlarında bazı ani gelişmeler olası. Yeni bir iş ortaklığı, ya da iş; sizin için sürpriz olabilecek yeni sorumluluklar ve ani gelişen bir sağlık problemi (evcil hayvanlarınız için de geçerli) olabilir. 6. ev karmik enerjiler barındırır. Biraz sıkıntılı ve krizli de olsa bu yeniay söz ettiğim alanlarda blokajlı enerjileri çözecek ve hafiflemenizi sağlayacak. Uzun süredir uğraştığınız bir hastalığınız ve tedaviniz konusunda bir sonuca ulaşacak, bir kapanış yaşayacaksınız.

Yükselen Yengeç: Akrep burcundaki yeniay 5. evinizde gerçekleşiyor. Açıkçası gökyüzünün bonus verdiği burçlardan birisiniz. 5. ev iyi karmayı ifade eder. Aşk, çocuklar, hobileriniz, zevk aldığınız tüm uğraşlar, yetenekleriniz hepsi adına ani ve stresli ama yine de olumlu değişimler yaşayabilirsiniz. Size artık uymayan bazı sosyal çevrelerden kopabilir, aşık olabilir, evlenebilir, yeni bir iş bulabilir ya da çok uzun zamandır uğraştığınız projelerinizde başarılı olup büyük hayallerinizi gerçekleştirebilir siniz.

Yükselen Aslan: Akrep burcu yeniayı 4. evinizi etkiliyor. Anne, aile kökleriniz, bilinçaltınız, yuvanız, sizle yaşayan herkes, mutluluk ideanız, aile içi ilişkileriniz, amaçlarınız, taşınabilir mülkleriniz, eviniz ve ev olarak gördüğünüz alanlarda biraz krizli bir yeniay bu. Taşınabilir, aile meselelerini kökten çözmek isteyebilir, uzun süredir konuşmadıklarınızı ortaya dökebilir; statünüzü etkileyecek kararlar verebilirsiniz. Tüm bunlar arasında mesleğiniz, kariyeriniz ve toplum önündeki duruşunuz önemli olacak.

Yükselen Başaklar: Akrep burcu yeniayı 3. evinizde gerçekleşiyor. Kardeşleriniz, kardeş gibi gördüğünüz yakın kız arkadaşlarınız, anne tarafınız, komşularınız, iletişim ve düşünme şekliniz, tüm bu alanlarda çok hızlı ve biraz krizli konuşmalar, tartışmalar olabilir. İletişim trafiğine dikkat etmeli, takıntılı olduğunuz bazı alanları serbest bırakmalısınız. Bazı işleriniz, anlaşmalarınız, kısa mesafeli yolculuklarınız son anda değişebilir.

Yükselen Teraziler: Akrep burcu yeniayı 2. evinizi etkiliyor. 2. ev, paranız, maddi değerleriniz, kendinize verdiğiniz değer, kazancınız, birikimleriniz, kendi kaynaklarınız ve güvenliğinizi simgeler. Merkür burcunuzda uzun bir süre geri gitti. Sizi epey yordu, geçmişe dönük yaşadığınız yolculuk bitti, bu hafta bu yeniay yine bir tür Merkür retrosu etkisi yapıyor ve sizi tüm Ekim ayı boyunca yaptığınız içsel muhakeme konusunda bitişe yaklaştırıyor. İşte bu bitiş çizgisi 2.ev konularında olası görünüyor. Maddi manevi anlamda hakkettiğiniz değeri bulmayı isteyebilir bunun için önemli adımlar atabilirsiniz.

Yükselen Akrepler: İyi ki doğdunuz sevgili Akrep’ler! Kasım ayının en önemli misafiri sizsiniz ve sizin için çok önemli olan Akrep burcu Yeniayı 1. evinizi etkiliyor. 1. ev sizi işaret eder, sağlığınız, dış görünüşünüz, benliğiniz, fikriniz, hayat görüşünüz, amaçlarınız ve hedefleriniz…Sizin için her alanda etkili olabilecek bu yeniay oldukça yoğun ve derin. Tüm bu alanlarda bir değişiklik yapmak isteyebilir, tertemiz bir sayfa açabilirsiniz. Ev alanında yeniliğe gidecek, ilişkilerinizi revize edeceksiniz.

Yükselen Yaylar: Akrep burcu yeniayı 12. evinizde gerçekleşiyor. Uzaklar, yabancı kültürler, yabancılar, sanal işler, yüklü para harcamaları, yardımlaşma, ruhsal öngörü kazanma, gönüllü çalışma, kapalı mekanlar, hastane, inziva ve dinlenmeyi ifade eden bu ev karmik enerjiler barındırır. Bu anlamda bu yeniay sizin için özel bir anlama sahip. İşinizi bırakabilir, uzaklara taşınmaya karar verebilir, başka bir ülkeye göç edebilir hatta yabancı uyruklu biriyle evelenebilirsiniz. Senaryo ne olursa olsun bir yanınız tanıdık herkesi ve her şeyi bırakıp uzaklaşmak istiyor. Sağlığınıza da dikkat etmeniz iyi olacaktır.

Yükselen Oğlaklar: Akrep burcu yeniayı 11. evinizde gerçekleşiyor. Yengeç burcundan sonra zodyağın bonus verdiği ikinci burç sizsiniz. İyi enerjiler barındıran bu evde olan yeniay ani, beklenmedik, biraz fazla hızlı ama yine de güzel bir şeylerin habercisi. Hayalleriniz, kazanç elde ettiğiniz işler, hep yapmak istedikleriniz konusunda büyük bir değişim ve ardından gelen yeni sorumluluklar olası.

Yükselen Kovalar: Akrep burcu yeniayı 10. evinizde gerçekleşiyor. 10. ev kariyerinizi, toplum önündeki statünüzü, ünü, maddi yükselişleri, kariyeri, patronları, anne ya da babayı, toplumsal maskenizi simgeliyor. Söz ettiğim bu alanlarda büyük bir değişime hazırlıklı olun. İş değişikliği yapabilir, evlenebilir, boşanabilir, anne ya da baba evine dönebilir, kaderinizin size yazdığı işi yapabilir ve patronlarınızın değişimine tanık olabilirsiniz.

Yükselen Balıklar: Akrep burcu Yeniayı 9.evinizde gerçekleşiyor. Yüksek öğrenim ve eğitim, babanız, yabancı diller, basın yayın işleri, akademisyenler, öğretmenler, inançlarınız ve hayat görüşünüzle alakalı alanlarda ani bir şekilde başlayan olaylara hazırlıklı olun. İstediğiniz eğitme hak kazanabilirsiniz, sınavlarınızı geçip yeni bir hayat evresine başlayabilir, farklı diller öğrenebilir, seyahate çıkabilir, kitap yazabilirsiniz. Tüm bu alanlarda hiç tahmin etmediğiniz şeyler olabilir.