Sağlık Bakanlığı'ndan devrim gibi düzenleme: Artık o şartlar olmadan bebekler evine gidemeyecek! Sağlık Bakanlığı'ndan devrim gibi düzenleme: Artık o şartlar olmadan bebekler evine gidemeyecek!

Fevzi Efe Sekitmez / İzmir’de ‘yalnızca bir yönetim uçağı var’ haberimize istinaden yapılan açıklamalarda OGM tarafından 9 Eylül Gazetesi’ne hazırlıklara dair bilgiler aktarıldı. Yapılan açıklamada tampon bölge çalışmalarının yapıldığı ve yerleşim alanlarına yangının ulaşmasını engellemek için bölgenin ıslah edildiği bildirildi. Ayrıca 7 adet yangın söndürme helikopterinin de yangınla mücadele için hazırlıklı tutulduğu söylendi.

MİLLİ SAVUNMA’DAN TAKVİYE

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açılamada, “Göreve başlayan yangın söndürme helikopteri sayısı 7 adet olup, bunlara ilaveten 15 Mayıs tarihinde 1 adet helikopter ve 2 adet yangın söndürme uçağı göreve başlayacaktır. 10 Haziran tarihinde de Milli Savunma Bakanlığına ait 4 adet yangın söndürme helikopteri göreve başlayacaktır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde 1 adedi yönetim olmak üzere toplam 15 adet hava aracı görev yapacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘TAMPON BÖLGE ÇALIŞMALARI YAPILDI’

Karşıyaka – Yamanlar bölgesinde yapılan ıslah çalışmalarını ve ağaçlandırmada son durumu aktaran Orman Genel Müdürlüğü şunları söyledi:

“Yangının hemen ardından, ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmalarına başlanmış olup, yangından etkilenen 1.586 hektar orman alanının; 1.012 hektarında ağaçlandırma çalışmaları yüzbinlerce fidan dikilerek tamamlanmıştır. Çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup 2025 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır. Ağaçlandırma çalışmalarında yol ve yerleşim kenarlarında yanmaya dayanıklı türlerle ağaçlandırma yapılmaktadır. Sel riski bulunan alanlarda suyun akışının yavaşlatılması için dere ve yamaç ıslahı tesisleri yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir.”

Muhabir: Fevzi Efe Sekitmez