Şiddet ve geçimsizlik yaşam biçimleri olmuştu. Evlerinden gelen bağırış çağırış sesleri artık komşuların kanıksadığı bir olay haline gelmişti. Beş yıllık evliydiler. Kadının, ilk eşinden bir kızı vardı. Sonra bir erkek çocukları oldu. Sevgiyle başlayan ilişki evlilikle sonuçlanmış ama evlilik mutluluk getirmemişti. Şiddet, evlilikleri için büyük bir tehlike haline gelmişti.

Gözü dönen adam kendine geldiğinde, çok önemli hasar vermiş oluyordu. Hem ruhen hem bedenen. Hatta bir defasında evin önüne bir mezar açmış ve "Seni buraya canlı canlı gömeceğim" diye bağıracak kadar kendinden geçmişti. Bir başka olayda ancak eşinin yüzünden kan fışkırınca durmuştu. Araya girenler barışmalarını sağlıyor ama bir kaç gün geçmeden yeni bir olay patlak veriyordu.

Üstelik her olay bir şekilde örtbas ediliyordu. Artık 16 yaşına gelmiş olan genç kız ise büyük bir kaygı ve üzüntüyle olayları seyrediyordu.

Bir gün dayanamadı ve üvey babasının annesini öldüresiye dövüşünü kameraya çekti. Görüntüler gerçekten kötüydü. Acımasız adam hem dövüyor hem de, "Seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun." diye bağırıyordu.

Ve bu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Çok büyük tepki gördü. Bunun üzerine polis devreye girdi ve adamı tutukladı.

Sonraki gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

Ama olayın bir öncesi var... Kadının ibretlik hikayesi var.

Mimardı, üstelik iyi şiir yazıyordu. Şiirlerini bir kitapta topladı. Yazdıklarının çoğu kadınlar ve kadın hakları üzerineydi. İran'da bu kabul edilebilir bir durum değildi. Nitekim Molla rejimi jet hızıyla cezayı kesti... Karar idam...

2015 yılının soğuk bir Mart gününde, 10 yaşındaki kızıyla birlikte Türkiye'ye sığındı... Hayatı kurtulmuştu.

Adana'ya yerleştiler.

İşe girdi ve iyi bir çevre edindi. Kızı da okula başlamış arkadaşlarıyla çabuk kaynaşmıştı.

İranlı Galavizh Ayoubi Amirabat daha güzel bir hayat için geldiği Türkiye'de, tanışıp sevdiği Zeki ile evlendi. İyi bir başlangıç yapmışlardı.

Ancak şiddet her şeyi alt üst etti.

Son olaydan sonra gazeteler, bu coğrafyada kadın olmanın zorluğunu özetleyen şöyle manşet attılar;

"Öldürülesiye dövülen İranlı kadın idamdan kaçmış."