Haber / Didar DEMİRCİ

İzmir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'ncı yıl dönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.30'da çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ilk tören sona erdi. Protokol üyeleri daha sonra İzmir Valiliği'ne geçti. Burada saat 10.15'te başlayan törende de Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tebrikleri kabul etti.

Saat 10.45 itibarıyla başlayan geçit töreniyle birlikte Vali Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Sivri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhuriyet Meydanı’nda halkın ve törene katılanların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla kutlamalara eşlik etti.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos mesajında, “Milletimizin ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın her birinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu gururlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve kardeşlerimize şahsım, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; Büyük Millet Meclisimizin kıymetli mensuplarını ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı da Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral gerçekleştirdi. Yüzbaşı Oral, 30 Ağustos Zaferi’nin önemine dikkat çekerek, kutlamalarını sundu.

Konuşmanın ardından geçit töreni gerçekleşti ve Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı Bandosu, kutlamalara renk kattı.