Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonucu hastane yönetimine tepki geldi.
İddiaya göre, sokakta yaşayan üç evsiz, havaların aşırı soğuk olmasından dolayı hastanenin acil servisinde bulunan banklara oturarak uyudu. Evsizleri gören görevliler, uyuyan evsiz üç yaşı adamı dışarı çıkardı. Zorla dışarı çıkartılan evsizleri gören bazı vatandaşlar ise tepki gösterdi. Ancak görevliler, tepkilere aldırmadı. Bir vatandaş yaşananları cep telefonuyla çekerek, sosyal medyada paylaştı.Paylaşım sonrası hastane personeli ve güvenlik görevlileri büyük tepki gördü.

Vatandaşların tepki gösterdiği olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri harekete geçti. Hastanede kalan üç evsizin Müyesser Turfan Geçici Konukevi’ne girişinin yapıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada "evsizlerden üç kişinin belediyemiz bünyesindeki Müyesser Turfan Geçici Konukevi’ne kabulleri yapılmıştır. Bu kişilerin daha önce de konukevinde kaldığını, kendi istekleriyle çıktıklarını belirtmek isteriz" denildi.