Haber/ Gökçe ADAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle; ‘Nesilden Nesile Türküler Sizi Çağırır’, Mahalle Orkestrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile birlikte; ‘Türküler Ömre Bedel’, kanser hastaları için; 'Müzik En Büyük Şifadır’ gibi projeleri hayata geçiren sanatçı Yılmaz Demirtaş, İzmir'de yanan ormanlar için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 16 çocuk ile birlikte Efemçukuru'nda klip çeken Yılmaz ve ekibi, klibin masrafını da kendileri üstlendi. Kaz Dağları ve İzmir yangınlarına dikkat çekilen klipte, 3-16 yaş arası çocuk sanatçılar rol aldı. Çocuklar, Yılmaz Demirtaş'ın bestelediği şarkıyı söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla toplumsal olaylara dikkat çektiklerini söyleyen Demirtaş, “Herhangi bir para talebinde bulunmuyoruz, amacımız toplumda farkındalık düzeyini artırabilmek. İzmir'in Çocukları projesi de bizim hayata geçirmekten çok keyif aldığımız bir proje. Bana çocuklarını emanet eden, güvenen ailelerim vardı. O aileler ile konuştuk. 16 çocuk ile birlikte yanan ormana gittik. Çekim masraflarını kendimiz karşıladık. Kayıtlarını ve yönetmenliğini arkadaşlarımız üstlendi. Çocukların kıyafetlerini çok ucuz rakamlarla Kemeraltı'ndan satın aldık” dedi.

Geri dönüş olmadı

Kentte düzenlenen sosyal sorumluluk projelerinin tamamında yer almaya çalıştığını söyleyen Demirtaş, İzmir'in Çocukları projesi sonrası kadın cinayetlerine dikkat çekecekleri bir çalışma yapacaklarını söyledi. Çektikleri klibi sosyal medya hesaplarında paylaştığını ancak yerel yönetimlerden beklediği ilgiyi görmediğini ifade eden Demirtaş, “Klibi benimle birlikte proje içerisinde yer alan arkadaşlar da kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, yerel yönetimlerin dikkatini çekebileceğimizi düşündük. Ancak dönüş olmadı” dedi.