Haber/ Didar DEMİRCİ

Çiğli Yakakent Mahallesi 8087/15 Sokak'taki yokuş, yağmurlu havalarda ESHOT şoförlerini endişelendiriyor. Yağmurlu günlerde yokuşu çıkmayan şoförler, yolcuları yokuşun başındaki durakta indiriyor. Mağdur olan vatandaşlar, yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyor. Söz konusu durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve ESHOT’a bildirdiğini açıklayan Yakakent Mahalle Muhtarı Seyit Ali Güldere, “Özellikle yağmurlu havalarda otobüs çıkmıyor. Bu konuyu belediye ile görüştük. Bunun sonucunda, otobüsler rahat çıksın, kaymasın diye yolu taradılar. Ancak bu da yeterli değil, oraya asfalt dökülmesi gerekiyor” dedi.

'BAKIMINI YAPSINLAR'

Yaşanan soruna ilişkin gazetemize ulaşarak mağduriyetlerini dile getiren Çamlıkent Sitesi sakinlerinden Şeref Yelbuz, “Buradaki yokuş dik diye yağmurlu havalarda otobüsler çıkmıyor” dedi. ESHOT şoförlerine neden yukarı çıkmadıklarını sorduklarında, “Biz yukarı çıkamayız, araba kayar” cevabını aldıklarını aktaran Yelbuz, yağmurlu havalarda sadece bir otobüsün yukarı çıktığını belirtti. Öte yandan otobüslerin bakımlarının yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Yelbus, “Ya buraya asfalt atılmalı ya da sağlıklı arabaların sefere çıkarılması gerekiyor. Bu insanlara yazık günah” diye konuştu.

'İNMEKTEN KORKUYORUM'

‘Çamlıbel Çıkışı’ adlı durakta bekleyen vatandaşlardan Gamze Kuran da öğrenci olduğunu belirterek, “Otobüs sorununu sürekli yaşıyorum. Yağmurlu günlerde okula gitmediğim zamanlar da oluyor. Çünkü hem hava soğuk oluyor, aşağıya yürümek zorunda kalıyorum hem de geri dönüşüm çok sıkıntı oluyor. Tırnaztepe Üniversitesi'nde okuyorum. Yolum çok uzun… Okuldan bazen geç çıkıyorum, ama sırf yağmura yakalanmamak için erken çıkmak zorunda kalıyorum” dedi. Köpek korkusu da olduğunu belirten Kuran, “Bazen köpekler olduğu için inmekten korkuyorum ve ‘biri iniyor mu’ diye bekliyorum. Onunla beraber yürüyorum. Gerçekten çok fazla köpek var aşağıda ve biri havladığında hepsi geliyor. Bu durum da beni korkutuyor” ifadelerin kullandı.

Soruna ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gazetemize yapılan açıklamada en kısa zamanda  yola asfalt dökülerek sorunun çözüleceği bildirildi.