CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, tartışmalara yol açan olayın ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız,İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan’ın görevden alınması talimatı verdi.

atatürk-müdür

Egedesonsöz'den Mehmet İŞLER'in haberine göre İzmir Atatürk Lisesi'nde, 13 Mayıs Pazar günü, 12'nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet programında kep atma töreni sırasında geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istendi. Okul müdürü, iddiaya göre, 'siyasi gösteri' olarak kabul edip, marşın okunmasına izin vermedi. Öğrenciler ise tören sırasında okul müdürünün bu kararına uymadı ve marşı söylemeye başladı. Bunun üzerine okul müdürü Selamettin Demirhan, "Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem" dedi ve yüksek sesle müzik açtı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İzmir ve ülke genelinde olay infiale yol açtı. Müdür, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği notta "Okul marşını çaldırmak istedim. Yaşananlar ve yapılanlar tarafıma yöneltilen karalama girişimi, şahsiyetimi yıpratmaya yönelik faaliyet" dediği öğrenildi.

Gelişmeler ve tepkiler sonrasında Atatürk Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen eyleme CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve milletvekili aday adayı Kani Beko ile çok sayıda vatandaş katıldı.



İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Müdür Demirhan’ın görevinden alındığını söyledi. Bayır, yaptığı konuşmada “Size bir söz verdik. 40 dakika önce vekilimiz Atila Sertel ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanındaydık. Durumu anlattık. Başkaları da başka şeyler anlatmış. Bizim anlatmamız üzerine telefonu yanımızda kaldırdı. İl Milli Eğitim Müdürü’nü aradı. ‘Derhal bu müdürü görevden alacaksın’ talimatını verdi. Bu gelişme yanımızda yaşandı. Yarın basına resmi haber düşer. Eğer bu müdür görevden alınmazsa mücadelemiz devam edecek. Ancak Valimiz, şu an Müdürü görevden almıştır” dedi. Bayır’ın açıklaması protestocular tarafından sevinçle karşılandı.

Dernek Başkanı Murat Saraç yaptığı konuşmada, “Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtiriz. Kurtuluş Savaşı’na ve Mustafa Kemal Atatürk’e adanmış marşların altında siyasi nedenler aramak bu ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerin anlık tepkilerini bastırmaya çalışmak abesle iştigaldir. Bu olayı bireysel bir hata, anlık bir gelişme veya yanlış anlaşılma olarak görebilmeyi çok isterdik. Bu noktada idareden gelecek bir telefonu bu gençlerden dilenecek kuru bir özrü bile kabul edebilirdik. Ancak son dönemlerde okulumuzda ardı ardına yaşananları hatırladıkça bu olayın da nedenlerini ve amaçlarını gayet iyi biliyoruz ve artık yeter diyoruz. Çünkü bu kişisel hatalardan kaynaklanan değil zihniyet sorunudur. Bu yöndeki tavrımızın net ve kesin olduğunu tüm kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Vali Ayyıldız'ın talimatı sonrasında inceleme soruşturma başlattığı belirtildi. Resmi kararın ilerleyen günlerde açıklanacağı ifade edildi.

https://youtu.be/tvrEK-vj4x4