Metruk durumdaki tarihi yapıları çeşitli modellerle ayağa kaldıran TARKEM’in, İzmir Tarihi Kent Merkezi’ndeki 11. projesi için imzalar atıldı. Basmane’nin en önemli çekim noktalarından biri olan Oteller Sokağı’nda yer alan “Vakıflar Oteli” Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı ihale kapsamında 40 yıllığına kiralandı. Anlaşma kapsamında tamamen yanmış olan yapı TARKEM tarafından restore edilecek.

2021'de hizmete girecek

TARKEM kiraladığı tarihi yapıyı restore ettikten sonra, Ayyıldızlı Otel ve Mavi Kortejo da olduğu gibi “Gençlik Hosteli” olarak işlevlendirecek. Uzun yıllardır kurtarılmayı bekleyen tarihi yapının restorasyonu 2021 yılında tamamlanarak kullanıma açılması bekleniyor.

3 proje daha var

Basmane Garı ile Hatuniye Meydanı’nı bağlayan en önemli sokak olan Oteller Sokağı’nda onlarca küçük otel bulunuyor. Daha önce Konak Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma projesi de yapılan bu renkli sokağa komşu, TARKEM’in konaklama işlevli 3 projesi daha bulunuyor. Tevfik Paşa Konakları, Ayyıldızlı Otel ve Mavi Kortejo’dan sonra Vakıflar Oteli’nin de kente kazandırılmasıyla birlikte bölgede nitelikli konaklama tesislerinin artması bekleniyor.