AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" başlıklı bir bildiri yayınladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılması talimatı verilen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin 11 yöneticisi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon başlatıldı ve TTB üyelerin sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basıldı. Ankara merkezli 8 ilde başlatılan operasyon kapsamında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel'in de olduğu yöneticiler gözaltına alındı. Tükel, gözaltına alındıktan sonra polis nezareteinde Çap Tıp fakültesine götürüldü. Polis, Türkel'in buradaki ofisinde de arama yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Raşit Tükel ile Prof. Dr. Taner Gören sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Tükel ve Gören'in, soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

ttb-baskani

TTB Merkez Konsey üyesi Hande Arpat da, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındıktan sonra yapılacak aramaya eşlik etmesi için TTB Genel Merkezi’ne götürüldü.
Haberi alan sağlık emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri ile TTB üyesi hekimler genel merkez binası önünde toplandı. Sağlık emekçileri, arama sonrasında Hande Arpat’ı alkışlar eşliğinde uğurladı.

DR. BÜLEN NAZIM YILMAZ GÖZALTINDA


Operasyon kapsamında Dr. Bülent Nazım Yılmaz, sabah saatlerinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir'deki evinde gözaltına alındı. Kentte pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Yılmaz, evinde yapılan aramanın ardından TEM Şubesi'ne getirildi. Bülent Nazım Yılmaz'ın buradaki işlemlerinin ardından Ankara'ya götürüleceği belirtildi.Türk Tabipler Birliği operasyonuna tepkiler: TTB'nin yanındayız çünkü hipokrat yemini ettik.

https://youtu.be/PMuD8u3CWmU

GÖKALP: YAŞAMI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!


Kendisinin de evde beklediğini belirten Gökalp, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Bülent Nazım Yılmaz,ve Funda Obuz’un gözaltına alındığını söyledi. Gökalp, “Biz yanlış bir şey yapmadık, doğru bir şey yaptık” dedi. Gökalp, sözlerini “Biz yaşamı savunmaktan asla vazgeçemeyiz” mesajıyla tamamladı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA


Gözaltılara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup , Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır.Ankara merkezli 8 ilde gözaltı, arama ve el koyma işlemlerine devam edilmektedir."
Evleri basılıp, arama yapılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan TTB Merkez konseyi üyesi doktorlar şöyle:

TTB Başkanı Raşit Tükel
Merkez Konsey üyeleri
Sezai Berber
Sinan Adıyaman
Selma Güngör
Şeyhmus Gökalp
Hande Arpat
Ayfer Horasan
Taner Gören
Funda Obuz
Yaşar Ulutaş
Nazım Yılmaz