Kesinleşmeyen ilk sonuçlara göre yüzde 60’lara varan oy oranına ulaşan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmirlilere teşekkür etti, yarın ilk işinin kendisine en az oyu veren mahalleye giderek onların da belediye başkanı olacağını söylemek olacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Mustafa Tunç Soyer kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Mustafa Tunç Soyer 1 milyon 338 bin 40, AK Parti adayı Nihat Zeybekci 886 bin 669 oy aldı. Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, partisinin İzmir İl Başkanlığı’na gelerek beraberinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile kameraların karşısına geçti. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı, biz tohumduk bir gidip bin gelirdik. İzmirlilere çok teşekkür ediyorum. Bütün İzmirlileri bütün kalbimle kucaklıyorum” dedi. Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantının hemen ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan kutlamalara katılmak üzere il binasından ayrıldı.

Tunç Soyer’in konuşmasının satır başları:

İzmir iradesini çok renk ses ve nefesten yana kullanmıştır. Birlik ve beraberlikten yana kullanmıştır. İzmir Türkiye’de en çok oy alan kent olmuştur. Bununla gurur duyuyoruz. İzmirliler olarak gurur duyuyoruz. Her türlü adaletsizliğe, haksızlığa hayır demiştir İzmir.

Bizi gömmeye çalıştılar ancak unuttukları birşey vardı…

Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı, biz tohumduk bir gidip bin gelirdik. İzmirlilere çok teşekkür ediyorum. Bütün İzmirlileri bütün kalbimle kucaklıyorum.

İzmir siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini gösterdi

Bugünden itibaren büyükşehir bir ana olacak ve bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak. Hiçbirine üvey evlat muamelesi yapmayacak. İzmir siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini, başka bir dilin mümkün olduğunu, şefkatin, saygının, bir aradalığın dilinin mümkün olduğunu gösterdi. Bu nedenle de İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.

Refahı daha adil paylaştırmak için canla başla aşkla çalışacağız

Yarından itibaren yoksullukla mücadeleye başlayacağız. Refahı daha adil paylaştırmak için canla başla aşkla çalışacağız. Hepinize teşekkür ediyoruz.

Yarın ilk iş en az oy aldığım mahalleye gidip…

Bir büyükşehirde alınan en yüksek oy. Millet ittifakıyla bunu aldık. Bu başarı İzmirlilerin başarısı. Herkesin payı var. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım. Yarın yapacağım ilk iş en az oy aldığım mahalleye gidip içlerinin müsterih olacağını ve onların da belediye başkanı olacağını söyleyeceğim.

Tunç Soyer kimdir?

1959 yılında Ankara'da doğan Tunç Soyer, orta öğrenimimi Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Soyer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1981'de mezun oldu. Öğrenciliği döneminde tiyatro oyunculuğu ve yönetmen asistanlığı yapan Soyer ayrıca Türk Haberler Ajansı'nda muhabir olarak görev yaptı. İsviçre Webster Koleji'nde "Uluslararası İlişkiler" ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Avrupa Birliği" alanlarında yüksek lisans yaptı. Seferihisar'da bir tatil köyü kuran Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın danışmanlığını, İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı ve EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. 2009-2019 yıllarında iki dönem Seferihisar Belediye Başkanı olarak görev yapan Soyer, evli ve iki çocuk babası.