Haber / Levent Arıöz

Yeni sezonda sil baştan bir kadroyla yola çıkacak Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, yerli rotasyonunda ülkemizin en önemli oyun kurucularından birini transfer etti.

Milli Takım'ın çeşitli kategorilerinde defalarca görev alan, Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka formasıyla Euroleague'de boy gösteren, İspanya 1. Ligi'nde Real Betis ve Zaragoza'da oynayarak ülkemizi gururla temsil eden Kenan Sipahi, 6 yıl sonra Kaf Kaf'a geri döndü. Geçen sezon Beşiktaş'ta kariyerinin en parlak dönemini geçiren ve aynı performansı Pınar Karşıyaka'ya taşımayı hedefleyen 27 yaşındaki basketbolcu yeni sezon öncesinde 9 Eylül TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Deneyimli basketbolcunun röportajı sizlerle: "6 sene önce buradaydım. Kader ağlarını tekrar ördü. Başantrenörümüz Ufuk Sarıca ile çok eskiden beri tanışıyoruz. Beraber 3 sezon çalıştık. Bu sezon Beşiktaş'tan ayrılıp, Avrupa macerasına tam atılacakken Sarıca ile konuşup tekrar Pınar Karşıyaka'ya geldim. Hedefleri yüksek olan bir yer. Kariyerim adına 1 adım yükseğe çıkmak için uygun bir kulüp."

KARİYERİMİN EN İYİ DÖNEMİYDİ

"Geçen sezon kariyerimin en iyi dönemini geçirdim. Hedefim iniş-çıkışlı bir grafik yerine hep o performansa yakın bir grafik yakalamak. Daha büyük hedefleri olan bir kulüpte az forma şansı bulunca geriye gidebiliyorsunuz. Pınar Karşıyaka'nın her zaman hedefi yüksektir. 12-13 kişilik oyuncu grubumuzun 11'i yeni transfer. Uyum yakalamamız biraz zaman alacaktır. Maç-maç, idman-idman konsantrasyonu yüksek tutmaya çalışıyoruz ki sonunda iyi basketbol oynayıp güzel bir başarı elde edelim. Türkiye liginde de şampiyonlar liginde de sonuna kadar gitmek istiyoruz."

Errick McColumm benim için bir şans

"Errick McColumm Avrupa'nın en iyi skorerlerinden. Uzun seneler ülkemizde ve Euroleague seviyesinde kalitesini göstermiş biri. Ben hep kariyerimde tecrübeli oyuncularla çalışma fırsatım oldu. Ondan çok öğreneceğimiz şey var. Benim enerjimle beraber oyun kurucu bölgesinde güzel bir yıl geçireceğimize inanıyorum."

Asist yapmak için uygun ortamdayım

"Beşiktaş'ta ana oyun kurucuydum. Orada Türk oyuncular başrolde. Ben de öyle bir ortam bulunca, yaşımın da verdiği tecrübeyle güzel bir sezon geçirdim. Bu sezon Pınar Karşıyaka'da asist yapmak için daha uygun bir ortam var. Şutörler, pota altında bitiriciler daha fazla. Umarım geçen sezonki iyi performansımı bu yıla da taşıyabilirim. İyi bir sezon olacağını hissediyorum."

İspanya Ligi 1 numara

"İspanya Ligi organizasyon olarak çok önde. Her takımın belirli bir yapısı var. Avrupa'nın en zorlu ligi diyebilirim. Salonlar her maç dolu oluyor. Deplasmanda galibiyet almak çok büyük bir iş. Euroleague'de mücadele eden İspanyol takımları sezonu 10 mağlubiyetle tamamlayabiliyorlar. İspanya'da takım savunması ön planda ve daha çok pas, daha az dripling var. Türkiye'de yaratıcılık ve bire bir oynanan bir basketbol hakim. Yine de iki lig Avrupa'nın en zorlu organizasyonlarından biri."

İzic'in yeri ayrı

"Tofaş altyapısında iken beni çok küçük yaşta korkusuzca A takıma alan Nihat İzic hocamdır. Önümü açan antrenör odur. Daha sonraki hocalarım Obradovic'ten, İvanovic'ten, Tanjevic'ten çok şey öğrendim. Uzun bir oyun kurucu olmamı avantaja çeviren Ufuk Sarıca olmuştur. Pınar Karşıyaka'daki ilk dönemimde Sarıca, hücum repertuvarıma sırtı dönük oyunu da ekledi ve ona minnettarım. İvanovic'ten sert savunmayı öğrendim. Çok tecrübeli antrenörlerle çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Eğer ileride ben de antrenör olursam bu edindiğim tecrübeler yararıma olacaktır."