Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Dilek İnce konuyla ilgili bir senaryo yazdı. Senaryoyu da çizgi roman haline dünyaca ünlü Türk çizer Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korkut Öztekin getirdi. Son olarak öğretim üyesi Faik Kartelli çizgi romanın animasyon ve kurgusunu tamamladı. “Yusyuvarlak, tostoparlak yağlı topçuk” adlı kitap ve animasyonda çocuklara Koronavirüsten korunma kuralları ile ilgili eğlenceli bilgiler veriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesinde çocukları Covid 19(Koronavirüs) salgını konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir proje hazırlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Dilek İnce konuyla ilgili bir senaryo yazdı. Senaryoyu da çizgi roman haline dünyaca ünlü Türk çizer Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korkut Öztekin getirdi. Son olarak öğretim üyesi Faik Kartelli çizgi romanın animasyon ve kurgusunu tamamladı. “Yusyuvarlak, tostoparlak yağlı topçuk” adlı kitap ve animasyonda çocuklara Koronavirüsten korunma kuralları ile ilgili eğlenceli bilgiler veriliyor.

Kollektif bir çalışma

Koronovirüs çizgi romanının dünyaca ünlü çizeri Doç. Dr. Mehmet Korkut Öztekin, Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr.  Dilek İnce’nin bir çocuk kitabı kaleme aldığını ifade ederek, “Kitabı ve animasyonu toplam bir haftada yaptık. Kitap üç gün içinde bitti. 46 sayfalık bu çocuk kitabı Dokuz Eylül Üniversitesi Matbaalarında basılacak. Bu çocuk kitabı covid 19 pandemisi yüzünde evlere kapanan ve gündelik hayatları ciddi bir biçimde değişen çocuklarımıza moral destek vermek amacı ile yapıldı ve ülkemizde covid 19 pandemisi ile savaşan başta sağlık görevlileri olmak üzere bütün güzel insanlarımıza adandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Faik Kartelle hocamız resimlerimizi birleştirerek kurgu ve animasyonunu tamamladı” dedi.

Nevvar Salih Işgören Çocuk Hastanesi Çocuk Onkolojisi Müdürü Prof. DR. Nur Olgun Hoca ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Yakup Öztuna’nın bu projeye editörlük yaptığını vurgulayan Öztekin şu bilgileri verdi: “Yaşadığımız bu zorlu süreçte Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar Hocamız ve Çocuk Onkolojisi Müdürü Prof. Dr Nur Olgun Hocamız özellikle böyle bir projeyi geliştirmemizi bizden istediler. Hocalarımızın desteği ve himayesi ile biz bu projeyi tamamladık.  Projeyi başından itibaren destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar hayata geçmesi için üniversite kaynaklarını seferber etti.”