KESK Şubeler Platformu Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasında " İşten İhraçları, Çocuk İstismarlarını ve KHK"ları protesto etti. Açıklamaya katılan KESK Üyeleri " Karanlığa Teslim olmayacağız" " Fetvalarınız Batsın Çocuklar Yaşasın" " KESK"li İhraçlar Onurumuzdur" " Çocuk İstismarları Meşrulaştırılamaz" " Diyanet Elini Hayatımdan Çek" “OHAL'le Yaşamak İstemiyoruz “ dövizleri taşıyıp sloganlar attı.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tarım ORKAM Sen İzmir Şube Başkanı  Çağdaş Topal  basın açıklamasında  AKP-Saray rejimi iktidarı süresince çocuk istismarı, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüzun  giderek arttığına dikkat çekerek" Sade 2017 yılında 387 çocuk istismara uğramış, ülkemiz çocuk istismarı sıralamasında 3. Sıraya gelmiştir.
Bilimsellikten tamamen uzak, çocuk gelişimini, pedagojiyi hiçe sayan, AKP iktidarının ihtiyaçları doğrultusunda tanımlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, Kız çocukları 9 yaşında evlenebilir, gebe kalabilir; erkek çocukları 12 yaşında evlenebilir, baba olabilir” açıklaması ile  AKP’nin kanunları değiştirerek gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini topluma kabul ettirmek üzere işlev görmekte, çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü meşrulaştırmaktadır.
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Çocuklar hakları olan bireylerdir; devletin görevi de bu hakları korumak ve geliştirmektir. Cahil bir toplum yaratmak isteğini her fırsatta dile getiren AKP’nin hegemonya aracı olan, çocuk haklarını, çocuklarımızın eğitim haklarını gasp etmek anlamına gelen açıklamalarıyla çocuk istismarını teşvik eden Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalı yerine çocuk parkı yapılmalıdır"dedi.

https://youtu.be/5toWEL-tK0k

Topal . İktidarı boyunca emeği, emekçiyi sömüren AKP, Müjdeli haber olarak duyurduğu 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerinin en büyük ümidi olan kadro güvencesini yerine getiremediği gibi belediyeleri büyük bir  taşeron şirketine dönüştürüldüğünü belirterek"  Taşeronda çalışan birçok işçiyi işsizlikle karşı karşıya bırakmıştır. Bir çok kamu kuruluşunu ve KİT’leri kapsam dışında bırakan bu kararname, işçilere taşeronda çalıştığı sürede açmış olduğu davalardan, icra takiplerinden ve talep ettiği tazminatlardan feragat etmeleri şartını dayamıştır. Başvuru sürecinde adaylara uygulanacak sözlü ve yazılı sınavların eşit ilkesine uygun bir şekilde uygulanabilirliği hala muallaktadır"dedi.



 

2018 yılına ihraç olan kamu emekçileri sayısına binlerce ihraç eklenerek girildiğine dikkat çeken Topal" . AKP politikasını onaylamayan binlerce kamu emekçisi daha ihraç edildi. AKP hukuksuzlukta gene rekor kırarak, baskı rejimine yeni baskılar ekleyerek toplumun bütün kesimini yeni KHK lerin kapsamına alarak geleceğimizi karartma hamleleri yaparken, bizler de bu politikalara alışmayacağımızın ve teslim olmayacağımızı haykırarak gene alanlarda toplandık. Direnmeye devam ediyoruz. Baskınız zulmünüz bizi durduramayacak, ekmeğimize geleceğimize sahip çıkma mücadelemiz 17 aydır devam ediyor, etmeye devam edecektir.  KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği,  hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"dedi. .