İzmir'deki Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan askeri eğitim uçağının düştüğü belirtildi. Çiğli 2. nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağının düştüğü, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.
Bugün saat 11.00 sıralarında, içinde 2 askeri personelin bulunduğu askeri eğitim uçağının kalkıştan kısa süre sonra nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple düştüğü, olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve arama- kurtarma ekibinin sevk edildiği bildirildi.Yapılan çalışmalar sonucu kısa sürede enkaza ulaşıldığı ve 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada,"16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26’da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz." denildi.

KENTTE DAHA ÖNCE YAŞANAN EĞİTİM UÇAĞI KAZALARI


- 2011'de, İzmir'in Selçuk ilçesinde Türk Hava Kurumu'na ait T- 67 tipi eğitim uçağı, Efes Antik Kenti yakınındaki ayva bahçesine düştü. Pilotlar, Necmi Mızrak ile Can Ergün yaşamlarını yitirmişti.
- 2011 yılında, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan havalanan SF-260D eğitim uçağı, Menemen ilçesine bağlı kırsal Görece Mahallesi yakınlarında, ağaçlara da çarparak mandalina bahçesine gövde üzerine inen eğitim uçağındaki 2 pilot yaralı kurtulmuştu.
- 2012'de ise Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça ilçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağında, Pakistanlı Binbaşı Masoud Hussain Chhachhar ve Teğmen Serkan Sağır şehit düşmüştü.
- 2012 yılında, Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesinin Çomaklar köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na ait TC-CBI tescilli Cessna 172S eğitim uçağında bulunan, Hava Kuvvetleri'nden emekli yüzbaşı ve öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı yaşamını yitirmişti. Eğitim alan Volkan Umudum yaralanmıştı.

(DHA)

https://youtu.be/hJDSs-_3atY