İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek dün öğleden sonra bölgeye hava saldırıları başlatmıştı. Saldırılarda 1'i bebek, 1'i hamile olmak üzere 3 Filistinli şehit olmuş, en az 12 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, önceki yıllarda da bir çok basın kuruluşuna ait binayı hedef almıştı.

“Tanık istemiyorlar”

Filistin Hükümeti'nden konuyla ilgili, "AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır" açıklaması yapıldı.

Erdoğan'dan geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'yı arayarak, İsrail'in AA ofisinin bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail'in AA ofisinin bulunduğu binayı vurması nedeniyle AA Genel Müdürü Kazancı'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail'in, Anadolu Ajansının (AA) çalışma ofisinin bulunduğu binayı vurarak uluslararası hukuku ve insani değerleri hiçe sayan eylemlerine bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail'in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur" dedi.

Bakanlardan tepki

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten bakanlar arasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer aldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam İsrail'in yaptığı saldırıyla Anadolu Ajansının da yer aldığı binanın vurulması, Türkiye'nin mazlumların yanında vakur duruşunun ve yapılanların dünyaya aktarılmasının ne derece önemli olduğunu göstermektedir. Anadolu Ajansına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizle."

Saldırı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından kınandı.

Siyasetçiler kınadı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Müdür Şenol Kazancı'yı arayarak İsrail'in AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'yı arayarak İsrail ordusunun AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı hava harekatıyla vurmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin davasına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Yurtdışından tepkiler

Yunanistan'ın resmi haber ajansı Atina Haber Ajansı/Makedonya Basın Ajansının (ANA/MPA) Başkanı ve Genel Müdürü Michalis Psilos, İsrail ordusunun, Anadolu Ajansının (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı.