İzmir'de de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık Sen) üyeleri çalıştıkları hastane önünde basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi.  Çalışanlar, sağlık emekçilerinin tükendiğini ifade ederek, iktidarın çalışanları ayrıştırdığını söyledi. Yapılan açıklamada, “Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği yoksulluğun, pahalılığın arttığı bir dönemdeyiz. Halkın tüm kesimleri her geçen gün daha da kötü şartlarda yaşamaya mahkum bırakılmaktadır. Giderek güvencesizleşiyoruz, yoksullaşıyoruz, ayrıştırılıyoruz, tükeniyoruz” denildi.

DEĞİŞİKLİK EKSİK OLDU

Basın açıklamasını okuyan sağlık emekçisi Vildan Topaloğlu, “Emeğimizin gücü, örgütlü mücadelemizin kararlığı sağlık bütçe görüşmelerine yansıdı. Ancak sağlık emek meslek örgütlerinin önerileri alınmadan yapılan değişiklikler elbette eksik oldu. Tüm hekimleri eşitlikle kapsamayan, diğer sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme getirildi. Bizler; hekimlere ve diş hekimlerine yapılan iyileştirmenin yeterli olmasa da olumlu bir adım olduğunu, yapılan bu göreceli iyileştirmenin çalışılan sağlık kurumuna, bağlı bulunulan sosyal sigortaya, aile hekimliği sözleşmesine bağlı çalışma gibi durumlara göre değişiklik göstermemesi gerektiğini, bununla birlikte bu iki meslek grubu dışında kalan tüm sağlık emekçileri için maaşta ve emeklilikte iyileştirme yapılması gerektiğini yaptığımız açıklamalar, eylem ve etkinliklerle dile getiriyoruz” diye konuştu.

'MAAŞLARIMIZ ERİYOR'

Çalışma koşullarının ağır ve maaşlarının çok düşük olduğunu ifade eden Topaloğlu, “Hepimizin çalışma koşulları ağır ve hepimizin maaşı çok düşük ve her geçen gün mum gibi erimektedir. Hangi meslek mensubunun ekonomik ve özlük haklarına yönelik bir kazanım elde etsek ya da düzenleme sağlansa hepimiz mutlu oluruz. Dayanışma ve ortak mücadele ile ekibin bir parçası olan her çalışanın ve meslek mensubunun haklarının iyileştirilmesi için birlikte mücadele etmekte geri adım atmamalıyız. Yıllardır verdiğimiz mücadelemizde sağlık alanının bir ekip işi olduğunu, tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşayacak ücretler alması gerektiğini söylüyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağız” dedi. Gökçe ADAR

Çözüm örgütlenmek

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da, yaptıkları açıklamayla sağlık çalışanlarını örgütlenmeye davet etti. SES İzmir Şube Yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Ekmeğimiz bölünüyor. Bunun tek çözümü örgütlenmek. Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiç birimiz” diye konuştu.