İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Müdürlüğü bünyesinde aynı görevi yapan iki personelin yeri değiştirildi. Dikili’de görev yapan Duygu Alp’in Çeşme’ye, Çeşme’de çalışan Esat Süleymanoğlu ile Dikili’ye gönderilince sendika dava açtı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Müdürlüğü bünyesinde aynı görevi yapan iki personelin yeri değiştirilince, memurların üye olduğu Tüm Yerel-Sen ayağa kalktı. Personellerin karşılıklı olarak yerlerinin değiştirilmesini sürgün olarak niteleyen sendika, kararı yargıya taşıdığını açıkladı. Dikili’de görev yapan Duygu Alp’in Çeşme’ye, Çeşme’de çalışan Esat Süleymanoğlu ile Dikili’ye gönderilmesi sonrası, memurların aileleri ile birlikte Konak’ta açıklama yapan sendika, ‘Mobbinge hayır’ dövizleri taşırken, ‘İBB’de mobbing istemiyoruz’ sloganları attı. Açıklamayı yapan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bilal Altıner; “ Çeşme ve Dikili ilçelerimizin arasında 230 km mesafe vardır. Bu değişikliğin bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığı da açıkça ortadadır. Çünkü üyelerimizin her ikisi de aynı görevi yapmakta ve tahsildar olarak çalışmaktadırlar. Gelen tahsildar, giden tahsildar bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla yöneticilik yapılır mı? Bu durumun yaşandığı her iki müdürlüğün de üyelerimizden en çok sorun gelen müdürlükler olması bir tesadüf müdür” dedi.

BİZİ ŞAŞIRTMADILAR


Dikili Yerel Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelin canından bezdiğini savunan Bilal Altıner; “Her çalışanın dinlenme hakkı yasa ile güvence altına alınmasına rağmen, burada çalışan arkadaşlarımızın dinlenme hakkını kullanma isteği bile bir lütufmuş gibi kendilerine sunulmak istenmiş öğle yemeği araları dahi problem olmuştur. Resmi tatillerde görevli olan üyelerimizin baki olan izin hakları kullandırılmamıştır” açıklamasında bulundu. Yerleri değiştirilen memurların aileleri ve çocukları olduğunu söyleyen Altıner, ilgili birimlerin yaşanan sorunlardan haberdar edildiğini belirtti. Başkan Altıner, şunları söyledi: “ Tüm bu gelişmelerden her iki müdürlüğün bağlı olduğu İşletme İştirakler ve Yerel Hizmetler Dairesi Başkanı da haberdar edilmiştir. Emekçiler daire başkanından tüm bu konular hakkında gereğini yapmasını ve iş barışını sağlamasını beklerken, daire başkanı bu iki sürgünün altına imza atmaktan çekinmemiştir. Daha önce de birçok yerde emekçilerden en ufak bir olayda savunma alan daire başkanı bizi şaşırtmamıştır.” Açıklamanın ardından memurlar dağıldı.

https://youtu.be/yOdDLmzgllA