HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Annesi Fehime Poyraz:

Düşmandan korkmam her sene düşman evime baskın düzenliyor. Yeter yakamızdan düşün. Allahsızlar bu acıyı sizin evlatlarınıza da göstersin.

Kemalbay: Sorumlu AKP ve MHP iktidarıdır

Zeynel Lüle’nin konuğu olan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları söyledi:

“Bu saldırı göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır. Şu ana kadar içeriye polisin girmediği bilgisi var. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Eğer burada insan kılına zarar geldiyse direkt olarak AKP ve MHP sorumludur. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.