Anadolu Selçuklu Devleti'ni yıkmaya çalışan Moğollar ile devleti korumak için savaşan Celalettin Karatay ve Ahi Evran'ı konu alan Direniş Karatay filmi için hazırlanan rap şarkının klibi, sosyal medyada yoğun ilgi görüyor.
Türkiye'nin en yüksek bütçeli savaş filmleri arasında gösterilen film için "Sokak Kafası" lakaplı şarkıcı Yener Çevik, rap şarkı yorumladı.
Çevik'in yazdığı "Hu" adlı şarkı, filmin vizyonu öncesi sosyal medyada yayınlandı. Rap şarkı, özellikle tarihi ve savaş içerikli filme kattığı farklı yorumu ile kısa sürede binlerce beğeni ve olumlu yorum aldı.
Konya Karatay Üniversitesi’nin yapımcılığını üstlendiği ”Direniş Karatay” filmi sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Selahattin Sancaklı’nın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Alperen Duymaz, Ece Yaşar ve Burcu Özberk paylaşıyor. Film, Anadolu Selçuklu devlet adamı Emir Celaleddin Karatay’ın hayatının beyaz perdeye taşınacağı ”Direniş Karatay” filmiyle aynı adı taşıyan kitabın yazarı Selma Kayabaşı tarafından senaryolaştırılıyor. KTO Fuar Merkezi'nde, 66 bin metrekare kapalı ve 20 bin metrekare açık alandan oluşan platoda çekilen film, 9 Mart'ta vizyona girecek.

DİRENİŞ KARATAY'IN KONUSU


Guyaseddin, babası Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçmiştir. Fakat o, babası gibi yetenekli bir devlet adamı değildir. Bu durum Moğol baskılarının artmasına neden olur. Emir Celaleddin Karatay bu baskılara karşı halkı büyük bir direnişe hazırlamayı planlar. Tüm tecrübesi ve gücü ile direniş hazırlıklarına başlayan Celaleddin Karatay, gencinden yaşlısına, kadın erkek demeden Anadolu’nun sessiz kahramanlarını da yanına alır.