Haber/ Levent ARIÖZ

Geçen yıl Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçen tek otizmli sporcu olan İzmirli Tuna Tunca, 1 senelik süreçte attığı kulaçlarla önündeki engelleri bir bir geçti. Kendisi gibi dezavanajlı bireylere örnek oldu. Önce 30 Aralık 2018'de İzmir Özdere'de düzenlenen bin 500 metrelik kış kupasında engelliler kategorisinde birinci olan 2003 doğumlu sporcu, başarılarına havuz yarışlarında devam etti. Antalya'da Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun düzenlediği yüzme şampiyonasında 100 metre kelebekte bölge üçüncüsü, bin 500 metre serbestte bölge ikinciliğini kazandı.

Daha sonra bin 500 metre serbestte Türkiye ikincisi olan başarılı sporcu, İstanbul Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına odaklandı. 21 Temmuz'da yapılan yarışlarda Tunca, ilk 600'e girerek Çanakkale Boğazı'ndan sonra İstanbul Boğazı'nı da geçmeyi başardı. Tuna'nın en büyük destekçisi anne Gülnur Tunca, 1 yıllık süreçte oğlunun derecelerinin geliştiğinin altını çizdi.

Sponsor çağrısı

Anne Tunca, "Açık su yarışlarında ilerlemek istiyoruz. Ve 10 yıllık süreçte en büyük hedefimiz dünyanın en önemli açık su parkuru olan Büyük Britanya ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni geçmek. Bu arada uluslararası yarışlarda kendimizi geliştirmek istiyoruz. Önce manevi destek ardından sponsor desteğiyle hedefimize ulaşmak amacındayız. Ekim ayında İtalya, Kasım'da Tayland'da Ocean Man açık su yarışları var. Maddi destek bulabilirsek katılmak isteriz. Tuna'nın başarıları ailemiz için tabi ki çok önemli. Ama bizi en fazla sevindiren olay otizmin tanınırlığını artırmak için minik de olsa bir katkı sağlayabilmemiz. Otizm engel değil. Asıl zorluk, ilerlerken farklı engellerle aşabilmemiz. Biz bu zorlukların üstesinden gelerek, diğer ailelere, otizmli çocuklara örnek olabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.