Olmayacağı baştan belliymiş. Birisi, özel iş yeri olan evli ve çocuklu... Diğeri henüz hayatın, hayat zorluklarının farkına bile varmamış öğrenci genç bir kız. Ama bir şekilde buluşmuşlar. Belki ilk zamanlar her şey çok iyiydi. Aşk vardı, sevgi vardı. Sorgu yoktu, sorgulama yoktu. Adamın evli olduğunun sonradan ortaya çıkma ihtimali bile var. Sonuçta yürütememişler ilişkilerini. Eski sevgili unvanıyla son kez bir araya gelmişler. Bir alışveriş merkezinde buluşmuşlar ve orada biraz zaman geçirdikten sonra otomobille oradan uzaklaşmışlar.

Konuşa konuşa medenice...

Herhalde bitmeyen bir şeyler vardı.

Belki ulaştıkları bağ evinde durumlarını tekrar gözden geçirmek istemişlerdi...

Buraya kadar olan kısımda hiçbir sorun yok.

Tamamen insani, tamamen insana dair.

Polis kayıtlarından öğreniyoruz ki; sonrası ise tam bir vahşet.

Adam tartıştığı genç kadını döve döve bayıltıyor. Sonra boğuyor. Bununla da kalmayıp cansız bedeni bir varile koyup yakıyor. Bir de üzerine beton döküyor. Ve bütün bunları geniş bir zaman diliminde yapıyor.

Yani düşünerek, yani tasarlayarak, yani bilinçle....

O canlı, heyecanlı, hayatla barışık, güzelim Pınar Gültekin artık yok. Fotoğraf çektirmeyi seven, güzelliğinden emin olduğu için de, bunları paylaşmayı daha çok seven genç kız artık yaşamıyor.

27 yaşında başına böyle bir felaket geldi.

Dört gündür kendisinden haber alınamadığı için haberlerde ön sırada yer alan Pınar Gültekin'in acı sonunu öğrenmiş olduk.

Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Geçen yıl rekor kırmıştık, bu yıl da yeni rekora doğru gidiyoruz.

Kimisinin annesi, kimisinin kızı, kimisinin sevgilisi, kimisinin kimi...

Ve o kadınlar artık yok.

Geride Türkiye'nin klasik manzarası var.

Kinle, nefretle, siyasi cehaletle yaklaşan, ölüye bile saygı göstermeyen insanlar var. Bazı öyle yorumlar var ki, burada yazamam, mideniz kaldırmaz.

Bu vahşi cinayeti içine sindiremeyen, çağdaş kadınlar sokağa çıktı. Amaçları bu cinayeti protesto etmekti... Kınamaktı. Bir daha böyle şeylerin olmaması için yetkilileri uyarmaktı. Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği eyleme polis izin vermedi ve yedi kadını tutukladı.

Başka sözüm yok...