Geçtiğimiz hafta sonu Selçuk’ta, Altınordu tesislerinde, U12 İzmir Cup organizasyonu vardı. 12 yaşındaki çocukların boy gösterdiği, yerli, yabancı 50 civarında futbol takımının mücadele ettiği harika bir organizasyon… Hatta o kadar ki, bu yıl açılışta Spor Bakanı ve Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürü bile vardı. Devletin de gözü bu muhteşem organizasyondaymış anlaşılan… Üstelik açılış maçında da, Fenerbahçe’de bir zamanlar oynayan ünlü mü, ünlü Alex’de forma giydi.
Sadece bir yıl sekmeyle, her yıl düzenlenen bu kupa için Spor Bakanımız açıklama bile yaptılar; “Bizim de dünya kupamız bu” diye… Mini dünya kupası… Adamcağızın içine mi doğdu ya da önceden bilgi mi aldı ne? Acaba, 2024 Avrupa Şampiyonasını bize vermeyecekler mi? Neyse, hemen hatırlatayım, bu mini dünya kupası, 2016 yılında Belçika’da, Brüksel’de meydana gelen patlamalar sebebiyle iptal edilmiş, geçen yıl da birazcık sönük geçmişti. Bu yıl tekrar eski gücüne kavuşuyor gibi gözüktü doğrusu…
Buraya kadar her şey normal… Ama turnuva içerisinde çocuklarımızı daha doğrusu katılımcı bir takımın çocuklarını çok üzen bir durum hâsıl olmuş! Beşiktaş U12 takımı turnuvayı yarıda kesmek zorunda kalmışlar. Daha doğrusu bıraktırılmışlar.
Beşiktaş takımındaki üç, dört çocuğumuz biraz daha kalıplıymış. Hani pehlivan deriz ya, işte öyle… Yaşıtlarına göre daha boylu ve daha iri… Neyse… Maçlar başlamış. E tabii, Beşiktaş fizik farkından dolayı biraz üstün… Biraz da kırıcı… Birkaç sakatlık yaşanmış bu yüzden… Artık, rakipler mi isyan etti? Hakemler mi? Yoksa organizasyon komitesi mi, orasını bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki, söz konusu iri çocuklar, tıpkı diğerleri gibi aynı yaştalar. Yani kurallara uyulmayan bir durum yok! Daha doğrusu turnuva kurallarına uyulmayan bir durum söz konusu değil!
Ama Beşiktaş takımı maalesef turnuvaya devam ettirilmemiş. Otellerinde istirahat etmişler ve sonra da İzmir’e elveda demişler. Bu arada çocukların iki gözü, iki çeşme… Çok ağlamışlar, müsabakalarda oynayamadıklar için…
Ben her zaman Altınordu Kulübünü övdüm! Sadece ben değil… Neredeyse tüm basın... Hatta Avrupa’dan bile övgü aldılar, alıyorlar, alacaklar da… Yaptıkları tüm altyapı hamleleri için… Ama bu olmadı! Benzer özelliklerde bir Avrupalı gelseydi, ne yapacaklardı? Tatil mi?