2018’de 5 kitap yazan Recai Şeyhoğlu’nun 2019’ da da 4 kitabı raflarda yerini aldı.2020 yılında bir şaşırtı yaparak “Öykümsü Anlatılar” adlı yapıtını imzaladı ve verdi.

Kuşaklar arasındaki ayrılıkları kimi zaman gülerek, kimi zaman üzüntü ile okudum.

Demir adlı Melek’te, aile içi konuşulamayan tartışılamayan nazik konular yer almış. Muhasebe’de ona keza. Demir’de hiç alışık olmadığımız türden bir aşka rastlıyoruz. Olaylı yılların bir eğitim enstitüsünde gerilim ve hüznün yer aldığı bir öykü.

“Okul kapısından içeri girerken polislerin yanında bulunan Hayrullah’ın, bizlere, daha doğrusu yanımdaki Sinan, Buğra, Ali ve Arslan’a.. Bunlar Moskof uşağı Moskofların soğuğuna alışıktır, üşümezler.. demesiyle birlikte ortalık öyle bir birbirine girdi ki 16 öğrenci acil serviste kendini buldu.”

İntihar adlı öyküde yetiştirdiği bir öğrencisinin yıllar sonra doktor olarak görmesini anlatıyor.

“Çeyrek yüzyıl kadar okuttuğum öğrencilerden bazılarını hiç unutamıyorum. Birinin adı Bülent Ecevit idi. Annesi babası tarla, toprak işleriyle uğraştığından bu çocuğa öğlen kimin yemek yedirdiğini, üstünü başını kim paklıyordu, çok merak ediyordum. Bülent her işini kendi görüyor. Okul sonrası da 3 yaşındaki kardeşine bakıyor. Cumartesileri de beldeye gidip zeytin, çökelek, peynir satıyordu babasıyla. Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki çocuk oyuncu geliyor aklıma hep Bülent’i anımsadıkça. 24 yıl sonra karşılaştık Bülent’le O yıllarda öğrencim olan Bülent Ecevit Ardıç bir çocuk doktoruydu.”

***

Düriye adlı öyküde ise aile içindeki fikir ayrılıkları dile getiriliyor: “Önceleri mülayim şimdi tam bir huysuz olan kocamla son 7 yıldır doğru dürüst konuşmuyoruz.Şinasi filmlerdeki kötü adamlardan bile kötü.Çocuklar olmasa bir gün bile durasım yok şu evde.”

Gazeteci Oben Ulu’nun anlamlı ön sözü:

“Duyguya, düşünceye ve düşlere can veren bir kültür ve gönül adamı. Köy çocuklarını kitaplarla buluşturan kütüphaneler açarken tanıdım Recai abiyi. Aydınlanma yolunda İMECE gazetesini çıkardı.Dergi ve gazetelerde temsilcilik,genel koordinatörlük,köşe yazarlığı yaptı. Dur durak bilmeyen enerjik bir yazar, gazeteci.”

Recai Şeyhoğlu 1954 yılında Eski Borlu’da doğdu. 1978 yılında Muğla Eğitim Enstitüsü'nden mezun olarak öğretmenliğe başladı. Pek çok dergi gazetede yazıları yayımlandı. Annesiyle birlikte 48 kütüphane ile 9 Rasime-Şeyhoğlu Aydınlanma Evi açtı.

Çeşitli dallarda 28 kitabı derken 29’ncusu “İsimsiz Mezar” çıktı bir anda. Onu da daha sonra anlatırım.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar