Beşiktaş – Galatasaray maçı… Bu sezonun ilk derbisi… Müthiş de heyecanlıydı hani… Ama herkesin gözünden kaçtığını düşündüğüm bir şey gözlemledim maç içerisinde! Oyun alanını çevreleyen reklâm panoları var ya... Elektronik cinsten olan… Yazılı ya da resimli, çeşit çeşit renklerde reklâmların sürekli aktığı, değiştiği… İşte bu reklâm panolarının içerisinde dönen bir markanın sloganı acayip dikkatimi çekti! “Asla kural tanıma” !
Hem futbolu, hem de izlem zevkini artırmaya çalışıyoruz. Ama nasıl bir tezatsa bu; kuralsızlığı insanlara enjekte etmeye kalkıyoruz! Başımıza ne geldiyse kural tanımamaktan ya da birilerinin yaptığı gibi kuralları kendine göre tasarımlamaktan gelmedi mi? Her görüntüye, her yazıya, neredeyse hayatımızın tamamına sansür uygulamaya çalışan arkadaşlar! Bunu görmediniz mi? Yoksa herkesi kendiniz gibi mi yapmaya çalışıyorsunuz? Asla kural tanımayan!

***

Gelelim yerele! Evet, üniversiteler demiş ve geçen hafta burada kalmıştık. Şehrimizde bir dolu üniversite var. Yenileri de ekleniyor ve eklenecektir de… Üniversiteler sadece yüksek öğrenim kurumları olmamalılar! Liseden çıkan genci al… İşle… Mesleki bilgi ile yoğur! Ne güzel değil mi? Peki, yaşadığın kente katkısı? Halka kazanımları?
Futbol ile bütünleştirirsek bu konuyu, üniversitelerimizden İzmirli tüm kulüplere! Amatör, profesyonel! A takım, altyapı! Tümü için yapabilecekleri türlü çalışmalar olduğuna eminim... Teknik destekten tutunda, akademik çalışmaların uygulanmasına kadar… Eğitsel çalışmalardan tutunda, tıbbi desteğe kadar… Daha bir dolu alanda İzmir futboluna destek olabilirler!
Bir üniversite takımının ilimizde olmadığı bilgisini de vermeliyim aslında! İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 1986 yılında kurulurken, kurucularından biri de Ege Üniversitesi takımı imiş. Şimdi nerede? Yok! Ege Üniversitesinin salonları, spor alanları, hatta tribünü olan futbol sahası bile var! Gerçek çim! İçerisinde yetenekli futbolcuların sürekli gelip gittiği bir sürü bölüm var! Hatta en önemlisi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu var! Bahsini ettiğim futbol takımı yıllar önce kapanmış! Daha doğrusu kapatılmış!
Sonuç; yereldeki takımlara katkı koy! Hayır yapamam! Akademik ya da bilimsel çalışmalarını, başarılı olma adına, ücretsiz, bizim üzerimizde yap, dene! Hayır yapamam! E, bari bir futbol takımı kur! Hiç kusura bakma!