Geçen sene ayrılışını yazmadım. Ama gidişine hakikaten üzülmüştüm. Yıllar sonra İzmir'imize Süper Lig heyecanını yaşatan Göztepe’nin kiralık santraforlarından Mehmet Umut Nayir’in Beşiktaş’a transferini, O’nun adına mutlulukla izledim.

Göztepe’mizde sadece bir sezon geçirmesine rağmen, kendini herkese sevdiren Umut için yepyeni bir dönem başlıyor. Umuyorum çok başarılı olur… Hem kendi, hem de Türk Futbolu için…

Şimdi gelelim Göztepe’den gidişine… İlk defa bir takımın yöneticilerini eleştiremiyorum; bir oyuncunun gidişine engel olamadıkları için… Evet, Umut Nayir’i ellerinde tutamadılar. Daha doğrusu, Umut ellerinden kaydı. Sadece Umut muydu elden kayan? Kulübün kazanabileceği hatrı sayılır bir bonservis bedeli ile Umut’un takıma katkısı… Ama dedim ya, yönetime kızamıyorum.

Neden mi? Çünkü Umut Nayir, okuduğu üniversiteye devam edebilmek adına ki, burada hukuk fakültesinden bahsediyoruz. Ankara’ya geri dönmeyi daha çok istemiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi için… Kalmak istese, kim git diyecek? Zeki, çevik ve ahlaklı… Kim istemez böylesini?

Göztepe’nin Süper Lig'e çıktığı sezon 1.Lig'de 35 maçta 18 gol, geçen sezon Ankaragücü’nde yine 1.Ligde 29 maçta 14 gol atan Umut’u Şenol Güneş kaçırmadı tabii… Bu arada son iki sezon oynağı her iki takımın da Süper Lige yükseldiğini ve Umut’un bu iki şampiyonluğa katkısını unutmayalım.

Dipnot; “Hem okudum, hem yazdım, yalan dünya senden bezdim, dağlar koyağını gezdim, yiten yavru bulunur mu?”