Samsun'da Atatürk heykeline saldıranlar; siz ne kadar şerefsizsiniz, ne kadar ahlaksızsınız? Hiç utanmadınız mı?

Sevgili okurlarım, bu memlekette işsizlik, yoksulluk ve adaletsizlikler diz boyu sürerken, mazot, benzin, doğalgaz ve elektrik faturaları halkı içinden vururken, çarşı pazar yangın yerine dönmüşken ve bütün sorunlar bir yumak ağı gibi karmaşıkken birileri bu sorunların üzerini örtmek için yeni bir gündem yaratıyor.

Bir gerici güruh kalkıp Samsun'da Milli Mücadele'nin simge eserlerinden Onur Anıtı'na halat bağlayıp anıtı çekerek yıkmaya çalışıyor. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler, çevredekilerin tepkisi üzerine kaçıyorlar. Bu saldırganlar kimden cesaret alıyorlar, bunların arkasında hangi gerici güçler var acaba?

Dünyada Mustafa Kemal Atatürk'ün heykellerinin yer aldığı 26 ülke var. Bu ülkeler arasında Atatürk'ün heykeline saldırıda bulunan tek ülke Türkiye'dir! Bu utanç hepimize yeter de artar bile. Kültür ve sanata düşman olanlar, Atatürk'e ve laikliğe düşman olanlar, birilerinden güç alarak heykellere ve anıtlara saldırıyorlar. Peki bu ülkenin savcıları ve hakimleri ne yapıyorlar? Suçluları ya bulamıyorlar, bulduklarını da üç gün sonra geriye salıyorlar.

Samsun'daki heykel, ulusal uyanışı ve şahlanmayı ifade eder. Atın ön iki ayağı havadır. İzmir'deki Cumhuriyet Meydanı'ndadır. Burası da ulusun mücadelesinin zaferle neticelendiğini ifade eder, atın bir ayağı havadadır. Ankara'daki Ulus Meydanı'ndadır. Atın dört ayağı sağlam bir şekilde yere basmaktadır. Bu da ulus devletinin Ankara'da kurulduğunu ifade etmektedir. Bu üç heykelin ne olduğunu, ne kadar anlamlı olduğunu şimdi anladınız mı haramzadeler?

Bu ülkenin kurtarıcısı, Cumhuriyet'imizin kurucusu Atatürk'e karşı alçakça saldırılar bir türlü dur durak bilmiyor. Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve milli bayramlarımıza karşı alerji duyan bu gerici kesimler her fırsatta bu alçak saldırılarını dışa vurmaktan da çekinmiyorlar. Atatürk'ümüzden ne istiyorsunuz? Atatürk, bu ülkeyi emperyalist güçlerin işgalinden kurtardı. Türk ulusunun hür bir millet olarak yaşamasını sağladı. Milletimizi esaretten alıp insanlığa ve özgürlüğe kavuşturdu. Silah arkadaşlarıyla yedi düveli dize getirdi. Atatürk, devleti adalet ilkeleriyle kurup, ahlak ve namus temelinde örgütledi. Az zamanda büyük işler başardı. Böyle bir lider dünyaya bir daha gelmez. Böyle bir liderden ne istiyorsunuz?

Ben bu gericilerin nasıl bir ruh içinde olduklarını çok iyi anlıyorum. Onların hain ve ne kadar kötü ruhlu olduklarını çok iyi biliyorum. Onlara hangi açıdan bakarsam bakayım, onlar bu ülkenin yıkılmasını istiyorlar. Onlar, Aziz Atatürk'ün hatıralarını, Cumhuriyet'imizin bütün değerlerini silip atıyorlar ya da satıyorlar. Onların ruhları fantastik, sürreal ve inanılmaz tehlikeli güç karakterleri ile dolu. Ben ve benim gibi düşünen milyonlarca Atatürk sevdalısının kalpleri ise idealist ve reel duygularla dolu. Atatürk'e ve Cumhuriyet'e yürekten bağlıyız. Cumhuriyet sevdalıyız. Farkımız işte bu... Şimdi anladınız mı?