AA'nın terörist başı Öcalan’ın mektubunu servis etmesinin ardından PKK'nın eski yöneticilerinden ve binlerce asker, sivilin ölümünden sorumlu Osman Öcalan TRT’de boy gösterdi.

10 yıl önce Kürtçe yayın yapan kanalın açılışını anımsayalım. O yıllarda kurumun taraflı Genel Müdürü İbrahim Şahin, bu kanalın seçime yönelik olmayacağını söylüyordu. Yalandan kim ölmüş!

AA skandalının ardından bir skandal da TRT'de yaşandı.

TRT Kürtçe kanalı, Ergenekon ve Balyoz’da gizli tanık olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kuran ve elinde yüzlerce asker ve vatandaşın kanı bulunan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı ekrana çıkarmakta hiçbir sakınca görmedi. Osman Öcalan’ın gizli tanıklığı ile yüzlerce Türk subayı haksız yere suçlanmış, bu kişi gizli tanık olarak ifade vermişti. Bırakın bunları adam 8 suçtan aranıyor ve hakkında kırmızı bülten çıkmış. Bu teröristi boşuna aramayın kardeşim adam elin kolunu sallayarak TRT’ye çıkıyor. Osman Öcalan, TRT Kurdi’de yaptığı açıklamada abisi Abdullah Öcalan’ın İstanbul seçimi çağrısını yeniledi:

“Abdullah Öcalan, İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda 'HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun' dedi. Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur.”

Kırmızı bültenle aranan bu kişinin devletin kurumu TRT'ye gidip röportaj yapması ne anlama geliyor?

Milletin parası ile yayın yapan TRT tarihine kara bir leke sürdüler. Böyle yayıncılık mı olur?

Bu yayından sonra vatandaşlardan büyük tepki yağdı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Bu adam bir terörist. Yazık size. Devlet kavramını ayağa düşürdünüz” dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz da, “Atatürkçülere, solculara, milliyetçilere, Milli Görüşçülere kapılarını kapatan TRT, devletin kırmızı bültenle aradığı bir teröristle özel söyleşi yapıyor” ifadesini kullandı.

Neden seçim öncesi bu telaş? Ama olmadı. Hesap tutmadı. İstanbul seçimlerinde HDP’liler ve Kürtler tarafsızlık çağrısı yapan bölücü başı Öcalan’a rağmen Ekrem İmamoğlu’na oy verdi.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey çok güzel oldu.

Bütün bunlar olurken TRT, deneyimli personelini ihtiyaç fazlası gerekçesiyle yayınla ilgisi olmayan kurumlara göndermeye devam ediyor. Yerlerine de kendi adamlarını alıyor. Bu TRT iflah olmaz.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.