“TRT’nin rezaleti” yazımdan sonra sosyal medya ve partilerden tepki yağdı. Yazıya devam dedik.Önce Facebook’taki arkadaşlarımın paylaşımından bir özet; Tahsin Ünlü ve Andaç Atak, “Vatana ihanet suçu oluşmuştur”; Metin Pirim, “Yüreğine sağlık”; Solmaz Demirağ, “Kurum nasıl bu hale geldi, inanamıyorum”; Fahrettin Hepkeskin, “Nerdeeee eski TRT..?”; Şener Mete, “Demek ki TRT Kürdi'de Öcalanla bağlantılı olan kişiler de çalışıyor”; Cengiz Görece “TRT’de fetocular ağırlıkta, Atatürkçüleri tasfiye ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörist Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmediğini söyledi. Erdoğan: “Bir başvuru olmuş. Bunu da TRT’deki arkadaşlarım bilir. Bu konuda onlara güveniyorum. Arkadaşlar hassasiyetleri göz önünde tutarak adımlarını atarlar.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: “Bahsettiğiniz kişi başvurmuş, bu da kanuni mekanizmalarla gerçekleşmiştir.”

Meclis de TRT’yi tartıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kırmızı bültenle aranan biriyle TRT’nin yurt dışında nasıl irtibat kurduğunu sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: “Bir seçimde milli uçak, öbür seçimde milli otomobil, bu seçimde de milli teröristimiz oldu.”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: “TRT biri kişiyi davet ederken herkesten izin almaz.Böylesine önemli bir konuda bence muhakkak sormalıydı. Kim, nerede, nasıl, kırmızı bültenle aranan bir kişiyle röportaj yaptı? TRT, kırmızı bültenle aranan birine mikrofon uzatamaz.Belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. Bu nedenle biz de bu konunun takipçisi olacağız.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Osman Öcalan'ı TRT'ye kim çıkardı?Benim amcaoğlum çıkarmıştır.Sonra da suçu Cumhurbaşkanı’na atmıştır.Nereden çıkmış, nasıl çıkmış,bir sorayım ben ona ya.Hesap sorarım ben emmioğlumdan.”

Emekli Kurmay Albay Erdal Sarızeybek de televizyona çıkan teröristin Şemdinli’de 74 askerimizin şehit düştüğü süreçte Ferhat kod adlı Öcalan olduğunu ve saldırıları yönettiğini söyledi.

İlginç bir çıkış CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi: “TRT Genel Müdürü’nü MİT Müsteşarı yapsınlar.Çünkü kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı seçime 2 gün kala AKP’ye övgüler dizdirip,CHP’yi eleştirmek için ekrana çıkardı.”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da reyting sorunu olan TRT’nin reytingini terör örgütü ile mi yükseltmek istediğini sordu. Cevap bekleyen sorular: Kim, nerede,nasıl kırmızı bültenle aranan bu kişi ile röportaj yaptı? TRT’ye çıkmasını kim sağladı?

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.