Trafik kazaları almış başını gidiyor. Alkollü araç kullanan sayısını söylemiyorum bile. Bizim ülkemizde olduğu kadar başka hiçbir ülkede bu derece trafik kurallarının ihlal edildiğini düşünmüyorum. Dünyada her yıl 1.3 milyon kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Trafik kazasında ölen insan sayısının en fazla olduğu 10 ülke arasında bilin kim de var?

Tabi ki Türkiye!

Sanırım bizim ülkemizdeki cezalar yeterince caydırıcı değil. Üstelik maganda gibi araba kullanan insanlar trafikte cirit atıyor.Geçen gece başıma gelen bir olayı sizinle de paylaşmak istiyorum. Saat 03.30 sularında babamın bağırış sesiyle uyandım.

-Duuur, kaçmaaaaa!

Yataktan nasıl kalktığımı bilmiyorum ve olayı öğrendim ki biri otoparkta park halinde olan arabama vurup kaçmış. Apar topar aşağı indik tabi. Gördüğüme gerçekten inanamadım.

Adam asla çarpılmayacak olan yerden arabamın arka tamponuna vuruyor, benim araba yanımdaki arabaya, o da yanındakine. Resmen alıp götürmüş 3 arabayı birden üstüne de basıp kaçmış!

Babamın gördüğü tek şey arabanın rengi, markası ve modeli. Maalesef plakayı alamamış.

Neyse o saatte diğer arabaların sahiplerini bulduk, trafik polisi, tutanaktır, şikayettir vs. saatler geçti. Bu arada başka iki araba polis de Gaziemir’in her yerinde harıl harıl adamı arıyor.

Bir sonuç çıkmadı ve biz eve çıktık.

Yarın gelip karakolda şikayetçi olun kameralar incelensin dendi. Son durum bu diye düşünürken arabadaki hasara mı yanayım, adamın kaçtığına mı arabasız kaldığıma mı?

Babam bu konularda çok hassastır laf aramızda kafası da iyi çalışır. Ben bulacağım o adamı dedi bu arada olayın üstünden de 2.5-3 saat geçti.

-Adam sarhoştu, sürüşünden anladım. Kesin bir yere saklandı, ben bulurum.

-Baba bu saatten sonra zor.

-Ben çıkıyorum, bulacağım” dedi ve gitti.

Aradan geçen 1 saat sonunda telefonum çaldı ve inanır mısınız babam arabayı bulmuş. Adam evin önüne arabayı saklamış ve içinde uyuyor.

Babam önce polise haber vermiş arkasından çekmiş adamın fotolarını.

Flaş patlıyor adamın ruhu duymuyor. Polisler gelmiş zar zor kalkmış adam. Zilzurna sarhoş, ayakta zor duruyor.

Öğreniyoruz ki kendisi devlet memuru ve 1 ay önce de alkolden ehliyetini kaptırmış.

E insaf be kardeşim. Hadi bir kere hata yaptın. İkincisi neyin nesi?

Araba yerine ya insana çarpsan? Ya küçük bir çocuk tam orada arabasına biniyor olsa?

Gelmiş bir de ağlıyor, pişmanım diyor.

Sen alkolü alacaksın, ehliyetsiz arabaya bineceksin, 3 araca birden maddi zarar vereceksin, üstüne bir de kaçacaksın, sonra da arabada sızıp kalacaksın ama pişmansın.

Yuh be arkadaşım insan utanır!

Şu alkolü alıp araca binene bir daha ömür boyu araba kullanamama cezası verilmeli net.

***

Trafik canavarlarının bitmesi tek dileğimiz ama babacım bu yılın Sherlock Holmes ödülü sana.