Özellikle, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir aleyhine malum çevreler tarafından bir linç kampanyası başlatıldı. Haysiyet cellatları ırkçı söylemlerini de kattıkları iftira ve çamur furyasında başkanı ve yönetimi devirmek için türlü taklalar atmaya başladılar.
Demokratik yollardan istediklerini elde edemeyenler, şimdi üyelerden çeşitli baskılarla olağanüstü genel kurul için imza toplamaya çalışıyor.
Oğuz Tongsir'i Fetöcü olmakla itham ettiler, hatta aklı evvelin biri çıktı savcılığa ihbar etti, savcılık takipsizlik kararı verdi.
“Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı” dediği için, meslektaşlarına sahip çıktığı için cezalandırmaya kalktılar...
Yetmedi, Oğuz Tongsir'in aile kökenlerine kadar indiler, nefret suçu işlediler...
Yetmedi, akçeli işlerle vurmaya kalktılar.
Yetmedi, vatan sevgisini sorguladılar...
***
İzmir'e geldiğinde yüzüne de söyledim...
Oğuz Tongsir ve arkadaşları suçludur.
Neden mi...
Gelin tek tek açıklayalım...
***
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) son yıllarda büyük bir değişim yaşıyor. Oğuz Tongsir başkanlığındaki yönetim kurulu kısa süre içinde devrim olarak nitelendirilecek önemli işlere imza attı. TSYD'nin tüzüğünde yapılan değişikliklerle basın kartı olmayan ama yıllardır bu mesleğe hizmet eden emekçilere derneğin kapısı açıldı. Seçimlerde delegelik sistemi kaldırıldı, her üyenin seçimlere katılması sağlandı.
***
Derneğin Levent'teki havuzu için devlet desteği alındı. Yapılacak yatırımla yaz-kış havuzun faaliyet göstermesini sağlayacak açılır kapanır sistem için çalışmalar başlatıldı. Derme çatma dernek binası Sadettin Saran'ın desteğiyle derneğin kasasından tek kuruş çıkmadan yeni baştan inşa edildi.
***
Dünya Spor Yazarları Derneği'nin (AIPS) 2018 yılında yapılacak olan Genel Kurul toplantısı Oğuz Tongsir ve yönetim kurulunun çabaları sonucu Antalya'ya alındı.
***
Bugüne kadar Genel Merkez ile şubeler arasında yaşanan taşra merkez ikiliği büyük oranda ortadan kalktı. Her ay düzenli olarak dergi yayını başladı, üniversite dernek işbirliği üst seviyelere taşındı. TSYD'nin akreditasyon yetkisi geniş kesimlerce kabul edildi, borçlar bitti, derneğin kasasında nakit parası var.
***
Tüm bu icraatlar yapılırken elbette hatalar, yanlışlıklar yapıldı. En önemlisi kimse hatada ısrar etmedi, başta Başkan olmak üzere herkes özeleştiri yaptı, hatadan geri dönüldü, özür dilendi, tabanın sesine kulak verildi.
***
Şimdi anladınız mı Oğuz Tongsir ve arkadaşları neden suçlu?
Çünkü bu ülkede hiç bir başarı cezasız kalmaz.