İzmir'in kurtuluş gününü adında taşıyan, bağımsız gazetemiz 9 Eylül Gazetesi 5 yaşında.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 71 yıllık tarihinin en önemli eserlerinden biri olan 9 Eylül Gazetesi beş yılı geride bırakıyor.
'Gazetecilerin Gazetesi' sloganıyla Onursal Başkanımız Atila Sertel ve dönemin yönetim kurulu üyelerinin çabalarıyla yayın hayatına başlayan gazetemiz büyüyerek, gelişerek bu günlere geldi.
İzmir'in basın hayatındaki önemli gazetelerden biri olan 9 Eylül, yaptığı habercilikle adından kısa zamanda söz ettirmeyi başardı.
Gazetemiz varoluş amacıyla genç gazetecilerin eğitileceği bir alan, işsiz gazetecilerin sığınacağı bir liman olma özelliğini koruyor. 30 çalışanı ile İzmirli'nin haber alma hakkı için mücadeleyi sürdürüyor.
Geçen beş yıl içinde doğum sancıları yaşadık. Bu süreçte baskı ve zorluklarla da karşı karşıya kaldık. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve gazete çalışanları olarak baskılara karşı dimdik durduk ve bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık.
5 yıl bir gazete için çok önemli bir zaman dilimi.
Ekip olarak her ne kadar sıkı bir çalışma içinde olsak da eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Her gün bunları en aza indirmek için çalışıyoruz. İzmir'in köklü yerel gazetelerinin yanında 9 Eylül Gazetesi'ni de görmek bizi her zaman mutlu ediyor.
Gazeteler birbirleriyle rekabet ederek güçlenecektir. Umuyoruz ki Türkiye'nin en özgürlükçü şehri İzmir'de televizyon, gazete sayısı da giderek artacak.
Bu yıl aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin de 71'inci kuruluş yıldönümü. Onurluyuz. Köklü geçmişimizi biliyoruz. Bunun için sorumluluğumuzun da ağır olduğunu görüyoruz. Geçmişte cemiyetimiz yönetimde yer alarak kurumumuza katkıda bulunan tüm başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize buradan minnetimizi sunuyoruz.
Medyanın ağır baskı altında olduğu, işsizliğin giderek arttığı bu günlerde İzmir Gazeteciler Cemiyeti, haksızlığa uğrayan tüm meslektaşlarının yanında olma gayreti içinde. İzmir ve ülke basınının daha fazla bu durgunlukta kalmaması için lokomotif olma amacında.
Karanlık günler bitecek; her karanlığın bir aydınlığı olduğu biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde aydınlığa yürümeye devam edeceğiz.
Bu özel günde 9 Eylül'ü basın dünyasına kazandıran Onursal Başkanımız Atilla Sertel ve dönemin yönetim kuruluna, kuruluş sürecinden bu güne yüreklerini, emeklerini ortaya koyan çalışanlarına, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin tüm üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Ve bir teşekkür de bizleri yalnız bırakmayan, her dem güç veren siz değerli okurlarımıza.